Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Mai multe informații despre Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Azero Cabernet Veneto de la stiloul lui Giuseppe Quintarelli din Veneto prezintă o culoare densă, roșu-violet, atunci când se rotește paharul. Dacă țineți paharul într-un unghi ușor, puteți observa o tranziție de culoare spre roșu granat la marginile acestui vin maturat în butoaie. Primul nas al Alzero Cabernet Veneto dezvăluie nuanțe de coacăze negre. Componentelor fructate ale buchetului li se alătură note de învechire în butoaie și nuanțe și mai fructate, balsamice.
Acest vin impresionează prin gustul său elegant și sec. A fost îmbuteliat cu un nivel excepțional de scăzut de zahăr rezidual. Așa cum v-ați aștepta de la un vin, acest italian încântă în mod natural cu cel mai fin echilibru, în ciuda uscăciunii sale. Aroma nu are neapărat nevoie de mult zahăr. În palat, acest vin roșu puternic se caracterizează printr-o textură incredibil de densă. Finalul acestui vin roșu din regiunea viticolă Veneto, care are un potențial excelent de învechire, impresionează cu un postgust remarcabil.Vinificația vinului Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
.Acest vin roșu se concentrează în mod clar pe un singur soi de struguri, și anume Cabernet Franc. Doar strugurii de primă clasă au fost recoltați pentru acest vin monovarietal minunat de puternic de la Giuseppe Quintarelli. După ce au fost recoltați manual, strugurii sunt imediat duși la cramă. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Urmează fermentarea în butoaie mici de stejar la temperaturi controlate. La finalul acestui proces, puternicul Alzero Cabernet Veneto este maturat timp de câteva luni în butoaie de stejar Slavonian.
Recomandare pentru Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
.Acest vin italian se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Se potrivește perfect cu piept de gâscă cu varză roșie cu ghimbir și măghiran, cușcuș de legume cu rissoles de vită sau vită fiartă cu fasole și roșii.