Timp de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi Rosso IGT de la Argiolas este o senzație dulce. În pahar strălucește într-un roșu granat elegant, cu reflexii rubinii la marginea paharului, deja aici vinul prezintă o densitate impresionantă. La nas, se deschid arome complexe și coapte, care spun de petale de trandafir uscate, dulceață de cireșe negre, afine murate și prune uscate, încadrate de nuanțe de condimente orientale dulci și note balsamice calde.
În palat, Antonio 100 prezintă o structură excelentă, taninuri plăcute și condimente ușoare, plăcut de proaspete, textura este decisiv moale și catifelată. Alcoolul și dulceața se completează reciproc, distins, nu obraznic, o interacțiune armonioasă până la finalul aromat aparent nesfârșit.
Vinificarea vinului Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi IGT de Argiolas
Pentru Antonio 100 au fost vinificați împreună 95% Cannonau și 5% Malvasia Nera. Strugurii cresc pe dealurile din jurul Serdianei, la o altitudine de aproximativ 200 m deasupra nivelului mării, vița de vie este formată din pomi mici tradiționali, solurile sunt moi și bine calcaroase, o condiție prealabilă pentru vinuri fine și longevive. Strugurii sunt culeși foarte selectiv, manual, atunci când sunt complet uscați pe plantă. După o presare extrem de delicată, pielițele maceră în must, fermentația are loc la o temperatură controlată de 18-20°C, urmată de o învechire de 12-15 luni în butoaie mici de stejar francez.
Se produc doar 3000 de sticle pe an de recoltă.
Acest vin roșu dulce special de la Argiolas este un passito creat în 2006 în onoarea celei de-a 100-a aniversări a nașterii fondatorului vinăriei, care s-a stins la vârsta de 102 ani. Un vin bogat în personalitate și cu o speranță de viață foarte mare. Nu multă lume știe că Sardinia aparține așa-numitei Zone Albastre, la fel ca Okinawa în Japonia, Icaria în Grecia, Loma Linda în California și Nicoya în Costa Rica, unde trăiește un procent ridicat de centenari și unde oamenii au, în general, o speranță de viață foarte mare.
Recomandări alimentare pentru Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi din Argiolas
Passito Antonio 100 roșu din Sardinia este o capodoperă de acest gen și este un companion ideal pentru brânzeturi foarte aromate și complexe, cum ar fi brânza de oaie din Sardinia Fiore Sardo DOP, produsă în mod tradițional de ciobani, sau brânzeturile albastre nobile. De asemenea, se potrivește perfect cu deserturi cu ciocolată, crème Bavaroise sau torte Sacher, precum și cu prăjitura crumble acoperită cu cireșe, poate chiar coaptă cu făină integrală.
Un vin de meditație de vis, pentru o rundă cu cei mai buni prieteni sau în timp ce citiți o carte grozavă sau vă bucurați de muzica preferată.
Premii pentru Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi IGT din Argiolas
- Gambero Rosso: 2 pahare roșii pentru 2013, 2012, 2011, 2010
- Vitae AIS: 4 vinuri pentru 2012
- Wine Enthusiast: 89 de puncte pentru 2011
- Wine Advocate Robert M.Parker: 89 de puncte pentru 2011
- Duemilavini Bibenda: 4 struguri pentru 2010
- Veronelli: 93 de puncte, 3 stele pentru 2010, Super 3 stele pentru 2009 și 2008
- Mai multe produse de la Argiolas