Mai multe informații despre Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Tenute Silvio Nardi
Puternicul Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam din pixul lui Tenute Silvio Nardi vine în pahar cu o culoare roșie rubiniu densă. Există, de asemenea, o tranziție de culoare spre roșu granat la margini. Nasul acestui vin roșu din Toscana încântă cu note de coacăze roșii și zmeură. Dacă urmărim mai departe aromele, se adaugă vanilia, potențată de influența lemnului de stejar.
Pe palat, Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam de la Tenute Silvio Nardi se deschide minunat de aromat, fructat și echilibrat. Acest vin roșu catifelat este corpolent și complex în palat. Finalul acestui vin roșu matur din regiunea viticolă Toscana, mai exact din Brunello di Montalcino DOCG, încântă în final cu un postgust remarcabil. Finalul este, de asemenea, însoțit de note minerale provenite de la solurile dominate de nisip și ardezie.
Vinificația vinului Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam
Baza pentru puternicul Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam din Italia o constituie strugurii din soiul Sangiovese. Viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri de nisip și ardezie în Toscana. Strugurii pentru Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam sunt recoltați exclusiv manual, la maturitate optimă, fără a se folosi mașini de recoltat grosiere și mai puțin selective. După ce sunt culeși manual, strugurii sunt transportați la cramă cât mai repede posibil. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în lemn mic și mare, la temperaturi controlate. Fermentarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Recomandare pentru Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam de la Tenute Silvio Nardi
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Este acompaniamentul perfect pentru puiul înăbușit în vin roșu, cușcușul de legume cu rissoles de vită sau rulade de varză.
- Mai multe produse de la Tenute Silvio Nardi