Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Mai multe informații despre Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Brunello di Montalcino, învechit în butoaie, din regiunea viticolă Toscana, se dezvăluie în pahar cu o culoare roșu rubiniu dens. Cu o mică rotire, paharul de vin roșu dezvăluie o fermecătoare culoare roșu granat pe margini. După prima rotire, acest vin roșu dezvăluie o densitate și o plinătate ridicată, care este evidentă în vitraliile clare de la marginea paharului. Primul nas al Brunello di Montalcino prezintă nuanțe de prune, mure și zmeură. La notele fructate din buchet se adaugă note de învechire în butoaie și nuanțe și mai fructate, balsamice.
Valdicava Brunello di Montalcino este plăcut de sec la palat. Acest vin roșu nu este niciodată aspru sau auster, ci rotund și neted. În palat, acest vin roșu puternic este caracterizat de o textură incredibil de puternică. Finalul acestui vin roșu matur din regiunea viticolă Toscana, mai exact din Brunello di Montalcino DOCG, încântă în cele din urmă cu un final remarcabil.
Vinificația Brunello di Montalcino din Valdicava
Baza pentru puternicul Brunello di Montalcino din Toscana sunt strugurii din soiul Sangiovese. Brunello di Montalcino este un vin din Lumea Veche până la capăt, deoarece acest vin italian emană un farmec european extraordinar care subliniază în mod clar succesul vinurilor din Lumea Veche. Strugurii pentru Brunello di Montalcino sunt culeși exclusiv manual, la maturitate optimă, fără ajutorul unor culegătoare grosiere și mai puțin selective. După recoltare, strugurii sunt transportați la cramă cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil și în butoaie mari de lemn, la temperaturi controlate. După ce fermentația este completă, Brunello di Montalcino poate continua să se armonizeze pe drojdiile fine timp de câteva luni.
Recomandări culinare pentru Brunello di Montalcino din Valdicava
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Este perfect ca acompaniament la tocană de miel cu năut și smochine uscate, pui înăbușit în vin roșu sau ossobuco.
Premiile pentru Brunello di Montalcino din Valdicava
Pe lângă o reputație de vin iconic, acest vin roșu din Valdicava se poate lăuda și cu premii și evaluări de top de peste 90 de puncte. În detaliu, acestea sunt pentru recolta 2015
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 96 de puncte
- James Suckling - 99 de puncte
- Mai multe produse de la Valdicava