!
ambalaje!
Transport maritim!
Portul Crusted Port de la Niepoort este fabricat din Sousão, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional și alte soiuri de struguri roșii portughezi.
Acest Porto strălucește într-un roșu rubiniu bogat, cu reflexe roșu închis în pahar. Buchetul expresiv este marcat de aromele tipice de Porto: prune uscate se combină cu cireșe suculente și note fine de mentă. Aromele din nas se reflectă și în palat și sunt subliniate de note de ciocolată. Corpul este minunat de dens, cu taninuri moi și o structură acidă bine integrată. Finalul lung este însoțit de nuanțe de cireșe.
Vinificarea vinului Niepoort cu crustă de Porto
Strugurii pentru acest Porto provin din podgoriile unice Vinha da Pisca, Vale do Pinhão și Ferrão și de la viță de vie cu vârsta cuprinsă între 60 și peste 100 de ani. Strugurii sunt recoltați exclusiv manual între septembrie și octombrie.
Odată ajunși la crama din Vale de Mendiz, strugurii sunt zdrobiți cu picioarele în metoda tradițională Lagares. Mustul rămâne în lagares pentru fermentare și, odată ce fermentația este completă, este pompat în butoaie mari, folosite, din lemn (2500 l). Acest port se maturează în aceste butoaie timp de 3 ani în total.
Recomandări culinare pentru Niepoort Crusted
Savurați acest vin de Porto cu gulaș de căprioară cu tăiței cu panglică și merișoare, friptură de mistreț în sos negru sau, de asemenea, cu deserturi de ciocolată cu garnitură de fructe.
- Mai multe produse de la Niepoort