!
ambalaje!
Transport maritim!
Dolcetto d'Alba DOC de la Casa Vinicola Bruno Giacosa se prezintă în pahar de culoare roșu rubiniu cu nuanțe violete. La nas, acest vin tradițional din Piemont prezintă mirosul tipic de vin, cu arome crocante de afine, mure și cireșe negre. În gură, este sec, corpolent și suculent, taninurile și aciditatea se completează reciproc și îi conferă Dolcetto d'Alba caracterul său special, care este subliniat în finalul lung de gustul plăcut, ușor amărui, tipic soiului de struguri.
Vinificarea vinului Dolcetto d'Alba DOC de la Bruno Giacosa
Pentru acest fin Dolcettod'Alba se vinifică 100% din soiul de struguri autohton cu același nume, care provine din podgoriile furnizorilor istorici ai casei de vinuri Bruno Giacosa. Vinul este supus unei fermentații alcoolice și malolactice în rezervoare de oțel inoxidabil, precum și unei învechiri de câteva luni.
Recomandări culinare pentru Dolcetto d'Alba de la Bruno Giacosa
Acest vin roșu tipic piemontez este adesea băut chiar de piemontezi, cu mâncăruri simple, rurale, din bucătăria regională. Se potrivește deosebit de bine cu antipasti, carpaccio sau carne cruda cu carne de vițel crud, paste, risotto, fiert sau tradiționalul bollito, carne de vită fiartă cu legume, măruntaie, brânzeturi moi, dar și ca ingredient pentru fructele conservate în vin.
Premii pentru Dolcetto d'Alba de Bruno Giacosa
- Wine Spectator: 90 de puncte pentru 2016
- Mai multe produse de la Bruno Giacosa