!
ambalaje!
Transport maritim!
Gattinara DOCG de Antoniolo strălucește în pahar de un roșu rubiniu limpede, cu reflexe granate. Buchetul degajă arome complexe, parfumuri fructate și condimentate care amintesc de dulceață de fructe roșii și cremene, note de vanilie cu nuanțe minerale. În gură, acest Gattinara elegant și rafinat prezintă arome bogate, înzestrate armonios cu taninuri mătăsoase, energic și viu stimulativ, cu o mineralitate fină în fundal. Finalul este lung, moale și persistent.
Vinificarea vinului Gattinara DOCG de Antoniolo
Acest Gattinara este vinul de bază al vinăriei Antoniolo. Pentru acest vin din nordul Piemontului, sunt vinificați 100% struguri Nebbiolo, care cresc exclusiv în podgoriile proprii ale domeniului. Solurile sunt în principal de origine vulcanică, iar podgoriile au o expunere ideală spre sud-vest. Vinul este învechit timp de 42 de luni în pivniță, dintre care 30 de luni în butoaie mari de lemn, urmate de alte 12 luni în sticlă înainte de a fi pus în vânzare.
Antonilo produce aproximativ 18.000 de sticle de Gattinara DOCG pe an.
Recomandări culinare pentru Gattinara DOCG de la Antoniolo
Savurați acest fascinant Gattinara DOCG cu bucătăria tradițională piemonteză, carne de vită înăbușită și la grătar, vânat, tocănițe de carne cu cartofi și legume, brânzeturi coapte și picante.
Vă recomandăm să deschideți Gattinara DOCG de la Antoniolo cu aproximativ o oră înainte de servire.
Acest vin este excelent pentru a fi savurat acum, dar are și potențial dacă este lăsat să se odihnească o perioadă de timp. În pivniță are o durată de păstrare de aproximativ 10 ani.
Premii pentru Gattinara DOCG de la Antoniolo
- Gambero Rosso: 2 pahare roșii pentru 2013, 2012 și 2011
- Vitae AIS: 3 vinuri pentru 2013 și 2010
- Wine Spectator: 91 de puncte pentru 2012
- Bibenda: 4 struguri pentru 2010 și 2004
- Wine Advocate Robert M.Parker: 90 de puncte pentru 2008, 88 de puncte pentru 2004
- Mai multe produse de la Antoniolo