Timp de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC de la Tenuta Tascante by Tasca d'Almerita este produs dintr-un soi de struguri autohton sicilian care crește pe versanții nordici ai muntelui Etna.
Ghiaia Nera Nerello Mascalese prezintă în pahar o culoare roșu rubiniu intens. La nas, se dezvăluie arome de cireșe roșii închise, note florale, note pământii și minerale. În gură, acest vin roșu sicilian este foarte gustos și complex, cu taninuri catifelate, cu un corp mediu, încântă prin prospețimea sa izbitoare datorată acidității naturale și un final lung și mineral. Un vin plin de caracter, care, în ciuda celor 12 luni petrecute în butoaie mari de lemn, este potrivit pentru a fi băut imediat.
Vinificarea vinului Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC de la Tenuta Tascante
Podgoria pentru Nerello Mascalese de la Tenuta Tascante este încă tânără. Este frumos amplasată pe partea de nord a celui mai activ vulcan din Europa, 99 de terase încadrând alte plantații, creând o biodiversitate care ajută la conturarea personalității vinurilor produse aici.
Numele Ghiaia Nera înseamnă "pietriș negru", referindu-se la solurile vulcanice striate cu cenușă și lavă.
Strugurii Nerello Mascalese sunt recoltați manual și fermentați la o temperatură controlată timp de 6 zile. După o fermentație malolactică completă, vinul este învechit timp de 12 luni în butoaie mari de stejar Slavonian de 60 hl.
Recomandări culinare pentru Ghiaia Nera Nerello Mascalese de la Tenuta Tascante
Acest vin roșu sicilian expresiv din Etna este un companion ideal pentru păsările de curte închise la culoare, vânat și brânzeturi maturate. Se recomandă să serviți vinul la o temperatură cuprinsă între 16 și 18°.
Premii pentru Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC de la Tenuta Tascante
- James Suckling: 93 de puncte pentru 2014, 92 de puncte pentru 2013, 91 de puncte pentru 2012
- Robert M. Parker: 89 de puncte pentru 2013, 91+ puncte pentru 2012
- Mai multe produse de la Tasca d'Almerita