Timp de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Grillo Mozia Sicilia DOC de la Fondazione Whitaker Tasca d'Almerita este obținut din struguri crescuți pe mica insulă Mozia, situată în laguna naturală din largul Marsalei, între câmpurile de sare, o bijuterie arheologică din epoca feniciană și un microsistem ecologic unic în felul său.
Mozia Grillo Sicilia DOC strălucește în pahar de un galben auriu, iar la nas miroase a Mediterană, a mătase, tei și piper alb. În gură, acest Grillo se prezintă sec, proaspăt, cu o structură plăcută și o textură fină. Finalul este aromat și lung.
Vinificarea vinului Grillo Mozia Sicilia DOC de Fondazione Whitaker Tasca d'Almerita
Acest Grillo este rezultatul unui parteneriat între Fondazione Whitaker, care gestionează situl arheologic al micii insule feniciene Mozia din vestul Siciliei, și familia Tasca d'Almerita, într-un efort comun de a reînvia vechea podgorie și Grillo de pe insulă.
Soiul de struguri autohton sicilian Grillo crește pe 8 hectare pe insulă, printre câmpurile de sare din laguna din largul coastei Marsala. Strugurii sunt recoltați manual și apoi fermentați în rezervoare de oțel inoxidabil pe o perioadă de 15 zile la temperatură controlată. Nu există fermentare malolactică. Învechirea are loc în rezervoare de oțel inoxidabil timp de 5 luni pe drojdie.
Recomandări culinare pentru Mozia Grillo de la Fondazione Whitaker Tasca d'Almerita
Savurați acest vin alb sicilian unic ca un companion excelent pentru antreuri, paste și risotto cu pește și crustacee, pentru carne albă, la grătar sau la aburi și pentru brânzeturi ușoare.
Premii pentru Mozia Grillo Sicilia DOC din Tasca d'Almerita
- Gambero Rosso: 2 pahare pentru 2016
- Robert M. Parker: 90 de puncte pentru 2015
- Mai multe produse de la Tasca d'Almerita