Timp de livrare aprox. 2-4 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Apreciatul Les Caillottes din regiunea viticolă Val de Loire se prezintă în pahar de un galben deschis strălucitor. După prima rotire, acest vin alb este caracterizat de o ușurință fascinantă care îl face să danseze agil în pahar. Turnat într-un pahar de vin alb, acest vin alb din Lumea Veche dezvăluie arome minunate de cozonac, lămâie verde, pară și portocală, completate de lobodă, pădure și garrigă.
Acest vin alb de la Pascal Jolivet este potrivit pentru toți cunoscătorii care doresc cât mai puțină dulceață în vinul lor. În același timp, însă, nu pare niciodată să fie slab sau fragil, așa cum se cuvine pentru un vin de această reputație. Acest vin alb mătăsos se prezintă ușor și complex în palat. Datorită acidității echilibrate a fructelor, Les Caillottes flatează cu o senzație plăcută în gură, fără a fi lipsit de prospețime. Finalul acestui vin alb tineresc din regiunea viticolă Val de Loire, mai precis din Sancerre, convinge în cele din urmă cu o bună reverberație. Finalul este, de asemenea, însoțit de note minerale de la solurile dominate de marnă și calcar.
Vinificarea vinului Pascal Jolivet Les Caillottes
La baza elegantului Les Caillottes din Val de Loire se află strugurii din soiul de struguri Sauvignon Blanc. În Val de Loire, viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri de calcar, rocă silicată și marnă. Evident, Les Caillottes nu este determinat doar de solul din Sancerre. Acest francez poate fi descris literalmente ca un vin din Lumea Veche, extraordinar de parfumat. Atunci când este asigurată o maturitate fiziologică perfectă, strugurii pentru Les Caillottes sunt recoltați exclusiv manual, fără ajutorul unor utilaje grosiere și mai puțin selective. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la presă. Aici acestea sunt selectate și zdrobite cu grijă. Urmează fermentarea în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Vinificarea este urmată de câteva luni de maturare pe drojdie fină înainte ca vinul să fie în cele din urmă tras în sticle.
Recomandări culinare pentru Les Caillottes de Pascal Jolivet
Acest vin alb franțuzesc se savurează cel mai bine la rece, la o temperatură de 8 - 10°C. Este un acompaniament perfect pentru caserola de vițel și ceapă, tigaia de cartofi cu somon sau ruladele de varză.
Premii pentru Les Caillottes de la Pascal Jolivet
Pe lângă statutul de vin de top absolut, acest vin Pascal Jolivet se poate lăuda cu numeroase premii și evaluări de top de peste 90 de puncte. În detaliu, acestea sunt pentru recolta 2019
- Jancis Robinson - 16 puncte
- Avocatul vinului Robert M. Parker - 89 de puncte
- Wine Enthusiast - 90 de puncte
- Wine Spectator - 92 puncte
- Mai multe produse de la Pascal Jolivet