Mai multe informații despre Mas La Roca Rosado - Vallformosa
Mas La Roca Rosado din Vallformosa, Catalonia, dezvăluie o culoare roșie deschisă, strălucitoare, în paharul de vin. Primul nas al Mas La Roca Rosado prezintă nuanțe de zmeură și căpșuni. Aspectelor fructate ale buchetului li se alătură nuanțe și mai fructate-balsamice.
Acest vin spaniol are un gust plăcut de sec. A fost îmbuteliat cu doar 1,3 grame de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate reală care se distinge clar de calitățile mai simple și astfel, în ciuda uscăciunii sale, acest vin spaniol încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru. Aroma nu necesită neapărat zahăr rezidual. În palat, acest vin rosé echilibrat se caracterizează printr-o textură incredibil de ușoară și fondantă. Datorită acidității vii a fructelor sale, Mas La Roca Rosado este excepțional de proaspăt și vioi în palat. Finalul acestui vin rosé din regiunea viticolă Catalunia, sau mai exact din DO Penedès, are un postgust bun.
Vinificația vinului Mas La Roca Rosado din Vallformosa
Baza pentru echilibrul Mas La Roca Rosado din Catalonia sunt strugurii din soiurile Merlot, Sumoll și Tempranillo. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la casa de presare. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Urmează fermentarea în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Vinificarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Recomandare culinară pentru Mas La Roca Rosado din Vallformosa
Acest vin rosé din Spania se savurează cel mai bine bine răcit la 8 - 10°C, ca și acompaniament la păstrăv prăjit cu pară de ghimbir, mere la cuptor cu sos de iaurt sau legume la wok cu pește.