disponibil imediat, termen de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Nerofino de la Castel Firmian este un vin roșu bogat, elegant și aromat din regiunea viticolă italiană IGT Vigneti delle Dolomiti, vinificat din soiurile de struguri Lagrein (50%) și Teroldego (50%).
În pahar, acest vin strălucește într-un roșu rubiniu bogat, cu reflexe violete. Buchetul este de fructe de pădure suculente (în special coacăze roșii, mure și afine) și este minunat subliniat de note delicate de cacao. Deja aromele din nas conferă acestui vin italian o structură minunată. La acestea se adaugă o notă fină de piper și caracterul de marmeladă al Lagreinului. Corpul savuros este însoțit de o textură delicată și duce la un final plăcut și lung.
Vinificarea vinului Firmian Nerofino
Cele două soiuri de struguri sunt vinificate separat după recoltare. Teroldego este fermentat timp de 12-13 zile în rezervoare de oțel inoxidabil - Lagrein timp de 8 zile. După ce procesul de fermentare este finalizat, jumătate din fiecare soi de struguri se maturează timp de 6 luni în butoaie de lemn de 3 ani din stejar francez. În cele din urmă, Lagrein și Teroldego sunt amestecate în cuvée-ul final și se odihnesc timp de încă 12 luni, mai întâi în rezervoare de oțel și apoi în sticlă.
Recomandări culinare pentru Vigneti delle Dolomiti Nerofino Castel Firmian
Acest vin roșu sec din Italia este partenerul perfect pentru toate tipurile de preparate din carne de vânat - fie că este vorba de ragout, fripturi sau tocănițe consistente.
- Mai multe produse de la Castel Firmian