Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Mai multe informații despre Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Nero d'Avola Appassimento Opium din regiunea viticolă Sicilia se prezintă în pahar cu o culoare roșu-violet dens. Buchetul acestui vin roșu din Sicilia încântă cu arome de vișine și rodii. Dacă urmărim mai departe aromele, se adaugă cuișoarele.
Acest vin impresionează prin gustul său elegant și uscat. A fost îmbuteliat cu un nivel excepțional de scăzut de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate autentică care se distinge clar de calitățile mai simple și astfel acest italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru în ciuda uscăciunii sale. Aroma nu are neapărat nevoie de mult zahăr rezidual. În palat, acest vin roșu puternic se caracterizează printr-o textură incredibil de densă. Pe final, acest vin tânăr din regiunea viticolă a Siciliei impresionează în cele din urmă cu o lungime bună. Încă o dată, există note de vișine și rodie.
Vinificarea vinului Baglio Curatolo Opium Nero d'Avola Appassimento
Baza pentru puternicul Opium Nero d'Avola Appassimento din Italia sunt strugurii din soiul de struguri Nero d'Avola. După culesul strugurilor, aceștia sunt transportați la cramă cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Fermentarea este urmată de învechirea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Apariții recomandate pentru Opium Nero d'Avola Appassimento de la Baglio Curatolo
Acest vin roșu italian se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Este acompaniamentul perfect pentru ragout de miel cu năut cu năut și smochine uscate, ficat de vițel la cuptor cu mere, ceapă și sos de oțet balsamic sau piept de gâscă cu varză roșie cu ghimbir și măghiran.