Timp de livrare aprox. 2-4 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
În pahar, Poggio alle Nane Maremma Toscana de la Le Mortelle prezintă o culoare purpurie densă. După prima rotire, acest vin roșu dezvăluie o densitate și o plinătate ridicată, care este evidentă în ferestrele clare ale bisericii de la marginea paharului. Turnat într-un pahar de Bordeaux, acest vin roșu din Lumea Veche prezintă arome minunat de expresive de prune, cireșe negre, coacăze negre și afine, completate de condimente de turtă dulce, ierburi mediteraneene și ciocolată amară datorate învechirii în butoaie.
Le Mortelle Poggio alle Nane Maremma Toscana se prezintă minunat de sec pentru pasionații de vinuri. Acest vin roșu nu este niciodată grosolan sau sărac, așa cum se cuvine pentru un vin de această reputație. În palat, textura acestui vin roșu puternic este minunat de mătăsoasă, fondantă și cărnoasă. Pe final, acest vin tânăr din regiunea viticolă din Toscana încântă cu o lungime considerabilă. Încă o dată, există note de mure și prune. În postgust, se adaugă note minerale ale solurilor dominate de argilă și nisip.
Vinificarea Le Mortelle Poggio alle Nane Maremma Toscana
Acest vin roșu puternic din Italia este vinificat din soiurile de struguri Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Carmenère. În Toscana, viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri de lut, nisip, argilă și marnă. În mod clar, Poggio alle Nane Maremma Toscana este, de asemenea, determinată de factori climatici și stilistici Maremma Toscana DOC. Acest vin italian poate fi descris literalmente ca un vin din Lumea Veche care se prezintă într-un mod extraordinar de impresionant. Faptul că strugurii de Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Carmenère se dezvoltă sub influența unui climat cald are, de asemenea, o influență foarte mare asupra coacerii strugurilor. Printre altele, acest lucru are ca rezultat struguri deosebit de bine coapte și un conținut destul de ridicat de alcool în vin. Strugurii pentru acest vin roșu din Italia sunt recoltați exclusiv manual, atunci când sunt perfect coapte. După recoltarea manuală, strugurii ajung rapid la cramă. Aici acestea sunt selectate și atent fragmentate. Urmează fermentarea în lemn de mici dimensiuni, la temperaturi controlate. După fermentare, Poggio alle Nane Maremma Toscana este învechit timp de 24 de luni în butoaie de stejar francez. Învechirea în butoaie de stejar este urmată de o învechire îndelungată în sticlă, ceea ce face ca acest vin roșu să fie și mai complex.
Mâncare recomandată pentru Poggio alle Nane Maremma Toscana de la Le Mortelle
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură temperată de 15 - 18°C. Este perfect ca acompaniament pentru osso buco, ficat de vițel prăjit cu mere, ceapă și sos de oțet balsamic sau ardei umpluți.
Premii pentru Poggio alle Nane Maremma Toscana din Le Mortelle
Pe lângă reputația de vin emblematic, acest vin Le Mortelle se poate lăuda cu numeroase premii și evaluări de top de peste 90 de puncte. În detaliu, acestea sunt pentru recolta 2017
- Vinous Antonio Galloni - 93 puncte
- James Suckling - 94 puncte
- Avocatul vinului Robert M. Parker - 92 puncte
- Mai multe produse de la Le Mortelle (Antinori)