Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Mai multe informații despre Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Rosso del Bepi Veneto, din regiunea viticolă Veneto, maturat în butoaie, se prezintă în pahar cu o culoare roșu-violet dens. După prima agitare, acest vin roșu dezvăluie o vâscozitate ridicată, care poate fi observată în vitralii la marginea paharului. Primul nas al vinului Rosso del Bepi Veneto este măgulitor, cu nuanțe de vișine și smochine. Componentelor fructate ale buchetului li se alătură note de învechire în butoaie, cum ar fi cuișoarele și piperul alb.
Giuseppe Quintarelli Rosso del Bepi Veneto încântă prin aroma sa elegantă și uscată. A fost îmbuteliat cu un nivel excepțional de scăzut de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate autentică care se distinge clar de calitățile mai simple și astfel, în ciuda uscăciunii sale, acest italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru. O aromă excelentă nu are neapărat nevoie de mult zahăr rezidual. Textura acestui vin roșu puternic este minunat de densă în palat. Finalul acestui vin roșu foarte matur din regiunea viticolă Veneto, mai exact din Rosso del Veneto IGT, este impresionant, cu un postgust remarcabil.
Vinificația Rosso del Bepi Veneto de Giuseppe Quintarelli
La baza pentru puternicul Rosso del Bepi Veneto din Veneto sunt strugurii din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Croatina, Nebbiolo și Rondinella. Rosso del Bepi Veneto este, de asemenea, clar determinat de factorii climatici și stilistici Rosso del Veneto IGT. Acest vin italian poate fi descris literalmente ca un vin din Lumea Veche care se prezintă într-un mod excepțional de impresionant. După recoltare, strugurii sunt transportați la cramă cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în cuve mici din lemn, la temperaturi controlate. După ce fermentația este completă, puternicul Rosso del Bepi Veneto este învechit timp de câteva luni în butoaie de stejar Slavonian.
Recomandare pentru Rosso del Bepi Veneto de Giuseppe Quintarelli
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C cu boeuf bourguignon, ragout de miel cu năut și smochine uscate sau piept de gâscă cu varză roșie cu ghimbir și măghiran.