disponibil imediat, termen de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Rubesco Rosso di Torgiano DOC - Tenuta di Torgiano de Lungarotti strălucește în pahar de un roșu rubiniu intens, cu ușoare reflexii violete. Delicat, elegant și, în același timp, intens și complex la nas, cu arome de piper, scorțișoară și tutun dulce, susținute de parfumuri de dulceață de fructe de pădure roșii și negre și de violete. În gură, Rubesco este un vin cu un corp mediu, cu o structură solidă și o concentrare plăcută, savuros, cu taninuri echilibrate, fin acrișoare, bine integrate și o aciditate răcoritoare și atrăgătoare. Finalul este lung, fructat, cu o notă de mineralitate în postgust.
Vinificarea vinului Rubesco Rosso di Torgiano DOC Tenuta di Torgiano de Lungarotti
Cel mai cunoscut și mai răspândit vin roșu de la Lungarotti este produs din 1962 și are sigiliul DOC din 1968. Pentru Rubesco, cele două soiuri de struguri autohtone din Italia Centrală Sangiovese și Colorino sunt vinificate împreună. Acestea cresc pe soluri mediu-pesate, argiloase, profunde, cu subsol calcaros. Recoltarea manuală a strugurilor are loc între sfârșitul lunii septembrie și jumătatea lunii octombrie.
Macerația pe pielițe timp de 15 zile are loc în rezervoare de oțel inoxidabil, apoi vinul este învechit timp de un an în butoaie de stejar și, după o ușoară filtrare și îmbuteliere, este maturat timp de încă un an în depozitul de sticle.
Acest vin roșu structurat al casei Lungarotti este potrivit pentru a fi consumat imediat după recoltă, dar și pentru o învechire medie și mai lungă.
Recomandări culinare pentru vinul Rubesco Rosso di Torgiano DOC de la Lungarotti
Savurați acest roșu clasic din Umbria cu mâncăruri savuroase din bucătăria tradițională, dar și cu preparate din gastronomia de lux. Se potrivește de minune cu strangozzi tipic umbrieni cu ceapă roșie și bacon, grătare cu sos picant, preparate cu carne de vită, legume vinete, brânzeturi ușor maturate, lasagna tradițională cu carne tocată sau, de asemenea, ca ingredient pentru prepararea sosurilor.
Premii pentru Rubesco Rosso di Torgiano DOC Tenuta di Torgiano din Lungarotti
- Gambero Rosso: 2 pahare pentru anul 2013
- Wine Advocate Robert M-Parker: 88 de puncte pentru anul 2013
- James Suckling: 90 de puncte pentru 2013, 92 de puncte pentru 2012
- Bibenda: 3 struguri pentru 2013
- Luca Maroni: 90 de puncte pentru 2013
- Mai multe produse de la Lungarotti