Proprietatea viticolă Franz Keller a luat naștere odată cu extinderea afacerii de catering a familiei Keller.
Weingut Franz Keller - Cu adevărat crescut împreună cu natura
Scopul a fost de a produce vinuri care să însoțească perfect mâncarea servită în restaurant. Pentru a reuși să stăpânească această sarcină nu foarte ușoară, ei se bazează pe perfecțiune și pe o muncă conștiincioasă și grea în podgorie, la fel ca în bucătărie. Virtuți care erau deja la ordinea zilei în vremuri mai vechi, deoarece pantele abrupte și micile terase ale domeniului viticol Franz Keller datează încă din epoca romană. Familia Keller a acordat întotdeauna o mare importanță modului de viață francez. Iar acest lucru poate fi gustat și experimentat în vinurile lui Franz Keller. Astfel, între aromele proaspete și fructate, veți găsi și vinuri care sunt uneori complexe și corpolente.
Tehnologia modernă și tradiția păstrată se unesc la Franz Keller Winery
Într-un mod unic, vinăria Franz Keller este conectată cu natura, chiar fuzionând cu ea. Locul de prelucrare a strugurilor, precum și crama, vinăria și restaurantul"KellerWirtschaft" se integrează perfect în peisajul înconjurător. Acest lucru poate fi luat la propriu, deoarece crama a fost parțial construită în pământ. Toate suprafețele acoperișurilor sunt plantate cu semințe din Badberg, în apropiere. Printre altele, acest lucru creează condiții climatice optime atât pentru dezvoltarea, cât și pentru depozitarea ulterioară a vinurilor. Tehnologia modernă nu face decât să sprijine condițiile stabilite de natură. Cultivarea delicată cu fertilizare organică și respectul pentru natură sunt la fel de importante ca și reducerea randamentului prin divizarea strugurilor, rărirea și recoltarea în verde. Recoltarea fructelor coapte se face tot aici prin muncă manuală tradițională și în mai multe etape. Acest lucru asigură sănătatea boabelor, o stare foarte bună de coacere și o aromă deplină a strugurilor. În funcție de tipul de vin, acesta este lăsat să se dezvolte pe deplin în timpul învechirii în barrique sau în alte butoaie de lemn, precum și în rezervoare moderne de oțel. Vinurile elegante și filigranate de la domeniul Franz Keller impresionează atât oaspeții, cât și cunoscătorii de vinuri din întreaga lume. De asemenea, restaurantul care aparține vinăriei Franz Keller a primit constant o stea Michelin din 1969.
O mare varietate de arome la Franz Keller
Teritoriul podgoriilor pe care familia Keller le cultivă este predestinat pentru vinuri excelente. Situat la nord-vest de Freiburg, între Pădurea Neagră și Munții Vosgi, Kaiserstuhl, cu o lungime de 16 km, oferă condiții microclimatice ideale pentru cultivarea strugurilor. Regiunea este una dintre cele mai calde din Germania: la o altitudine de până la 600 de metri, viile de aici se bucură de un climat aproape mediteranean. Straturile de lut calcaros de până la 30 de metri înălțime, care se adună pe solurile vulcanice erodate din podgorie, acționează ca rezervoare excelente de apă și căldură. Acestea oferă cele mai bune condiții pentru soiurile Chardonnay, precum și pentru Pinot Gris, Pinot Blanc și Pinot Noir. Deoarece roca variază de la un loc la altul, vinăria Franz Keller primește o mare varietate de impresii gustative. Bassgeige din satul Oberbergen, de exemplu, cu locațiile sale mai înalte și răcoroase, produce arome foarte fine, dar cu locațiile sale sudice din apropierea satului, produce și impresii gustative mai puternice.
Pe de altă parte, Pulverbuck, cu o proporție mare de var activ în sol, combinat cu învechirea în butoaie tradiționale de lemn, produce un Weißherbst extrem de proaspăt, cu o notă fină picantă.
Iar în Kirchberg, în Oberrotweil, amprenta porții burgunde este deosebit de vizibilă. Podgoria orientată spre sud și sud-vest este în mod fundamental mai rece decât, de exemplu, siturile Schlossberg sau Eichberg. În combinație cu pietrișul vulcanic de la poalele pantei, Pinot Noir plantat aici în 1975 este mai degrabă fin și restrâns, fără a-și pierde din calitatea obișnuită de Burgundia.
Pe proprietate se cultivă următoarele soiuri de struguri:
- Pinot Gris
- Chardonnay
- Pinot Noir
- Pinot Blanc
- Müller-Thurgau
- Silvaner
- Gewürztraminer
- Lemberger
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
Astfel, pe lângă soiurile de struguri mai tradiționale, există și soiuri de struguri neobișnuite pentru această regiune, dar care se simt ca acasă aici, cum ar fi ultimele trei menționate, și anume Lemberger, Merlot și Cabernet Sauvignon.
Informații suplimentare privindFranz Keller
Adresa | |
---|---|
Numele companiei: | Weingut Franz Keller Schwarzer Adler |
Strada: | Badbergstrasse 44 |
Locație: | 79235 Vogtsburg-Oberbergen |
Țara: | Germania |
Regiune: | Kaiserstuhl/Baden |
Continent: | Europa |
Contact & Web | |
Site web: | http://www.franz-keller.de/ |
E-mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/FranzKellerSA/?fref=ts |
Telefon: | +49 7662 93300 |
Fax: | +49 7662 93300 |
Compania | |
Grup de companii: | Franz Keller Schwarzer Adler |
Proprietar: | Fritz Keller |
Director general: | Fritz Keller |
Vin | |
Oenolog: | Fritz Keller |
Regiuni construite: | Baden Kaiserstuhl |
Tipuri de soluri, compoziția solului: | Vulkanverwitterungsböden, Lösslehm, Tonminerale |