mai mult de 15 606 Vinuri doar pentru tine!
☎ Sfaturi personale!
♲ Ambalaj securizat!
transport maritim fiabil!

Prosecco

(165)

Prosecco - distracție populară cu bule într-un pahar. Cin Cin spune VINELLO! 

Aflați mai multe la Prosecco
Închideți filtrul
de la la
24 h 🚀  
Nu s-au găsit rezultate pentru filtrare!
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
104,76 RON
1.5 l (69,84 RON * / 1 l)
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
47,18 RON
0.375 l (125,81 RON * / 1 l)
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Vin spumant Vin spumant
uscat uscat
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
62,98 RON
0.75 l (83,97 RON * / 1 l)
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC - Ponte
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
55,68 RON
0.75 l (74,24 RON * / 1 l)
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Vin spumant Vin spumant
extra dry extra dry
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
75,65 RON
0.75 l (100,87 RON * / 1 l)
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
117,98 RON
0.75 l (157,31 RON * / 1 l)
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
49,98 RON
0.75 l (66,64 RON * / 1 l)
-
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
34,68 RON
0.2 l (173,40 RON * / 1 l)
SFAT!
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
SFAT!
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
62,98 RON
0.75 l (83,97 RON * / 1 l)
Oferta
SFAT!
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Oferta
SFAT!
149,94 RON 147,98 RON
2.25 l (65,77 RON * / 1 l)
Prosecco Spumante Treviso DOC Extra Dry - Ponte
Vin spumant Vin spumant
extra dry extra dry
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
55,68 RON
0.75 l (74,24 RON * / 1 l)
Oferta
6er Vorteils-Weinpaket - Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Oferta
377,88 RON 371,98 RON
4.5 l (82,66 RON * / 1 l)
Canti Prosecco Frizzante DOC - Canti Family
Vin spumant Vin spumant
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
46,18 RON
0.75 l (61,57 RON * / 1 l)
SFAT!
MBM Prosecco Frizzante DOC - Biscardo
SFAT!
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
43,18 RON
0.75 l (57,57 RON * / 1 l)
Prosecco Frizzante Treviso DOC - La Gioiosa
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
50,98 RON
0.75 l (67,97 RON * / 1 l)
La Rivetta Cartizze Prosecco Superiore DOCG - Villa Sandi
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
162,98 RON
0.75 l (217,31 RON * / 1 l)
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
Vin spumant Vin spumant
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
117,98 RON
0.75 l (157,31 RON * / 1 l)
-
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
57,98 RON
0.75 l (77,31 RON * / 1 l)
organic organic
Prosecco Spumante Bio Treviso DOC - La Gioiosa
organic organic
Vin spumant Vin spumant
uscat uscat
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
62,98 RON
0.75 l (83,97 RON * / 1 l)
organic organic
vegan vegan
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
organic organic
vegan vegan
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
52,98 RON
0.75 l (70,64 RON * / 1 l)
Oferta
SFAT!
6er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Oferta
SFAT!
299,88 RON 294,98 RON
4.5 l (65,55 RON * / 1 l)
-
Vin spumant Vin spumant
trocken - dry - sec trocken - dry - sec
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
50,68 RON
0.75 l (67,57 RON * / 1 l)
organic organic
il Fresco Prosecco Bio DOC - Villa Sandi
organic organic
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
67,98 RON
0.75 l (90,64 RON * / 1 l)
Prosecco Spumante Brut Treviso DOC - La Gioiosa
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
57,98 RON
0.75 l (77,31 RON * / 1 l)
I-Bis Frizzante Secco Bianco - Biscardo
Vin spumant Vin spumant
uscat uscat
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
40,18 RON
0.75 l (53,57 RON * / 1 l)
1 de la 7

Spumos, fructat și vital - Prosecco din nord-estul Italiei

Prosecco provine din una dintre cele mai pitorești regiuni din Italia. Aici, Alpii se îmbină cu blândețea peisajelor mediteraneene. Astfel, Prosecco combină un temperament sudic cu note fructate care sunt mai tipice podgoriilor mai nordice.

Împreună cu un conținut moderat de alcool, de obicei între zece și unsprezece procente în volum, rezultă un vin spumant italian ușor.

Sau un vin spumant care se integrează armonios în orice rundă. Datorită gustului său proaspăt și înflorit și a aromelor fine, Prosecco este unul dintre cele mai populare vinuri spumante printre germani.

Baza este reprezentată de strugurii Glera. Prosecco este produs în nouă provincii din regiunile italiene Friuli și Veneto.

Viticultorii și vinificatorii din regiune au înființat o asociație de protecție în 2009: Prosecco DOC. Acest lucru a îmbunătățit semnificativ calitatea Prosecco. Prosecco este produs cu presiuni diferite: Spumante este mai efervescent decât Frizzante.

Prosecco DOCG

La origine, Prosecco este numele unui soi de struguri de vin alb. A fost cultivat într-o zonă restrânsă din provincia Treviso din nord-estul Italiei. Acest strugure Prosecco era deja apreciat pe vremea Imperiului Roman datorită temperamentului său picant și fructat.

Din 2009, Prosecco are denumire de origine. Această denumire de origine se referă la aproape 18.000 de hectare de podgorii din Veneto, precum și din regiunea învecinată Friuli-Veneția Giulia.

Soiul de struguri se numește în prezent Glera. Se aplică următoarele: fiecare vin spumant, vin petiant sau vin liniștit Prosecco este un vin de calitate. Ea poartă predicatul:

  1. DOC (Denominazione di origine controllata), sau
  2. și mai mare DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) sau
  3. noul DOP (Denominazione d'Origine Protetta).

De altfel, din marc se produc băuturi spirtoase interesante, cum ar fi Prosecco Grappa.

Prosecco - Un soi de struguri se află în fruntea producției

Strugurii Glera sunt destul de acizi. Prin urmare, dezvoltă arome fructate, care amintesc adesea de mere și pere, sau de fructe moi și citrice. Pentru a accentua aceste arome primare, recoltarea are loc, de obicei, cât mai devreme posibil. În plus, recoltarea manuală este foarte răspândită în rândul vinificatorilor de Prosecco. Deseori, vița de vie se află pe pante abrupte, unde nu este posibilă utilizarea de mașini. Acest lucru duce, de asemenea, la un randament mai mare și la o calitate mai bună.

Strugurele de Prosecco Glera gata de recoltare

Pentru producția de Prosecco, se folosesc în principal struguri Glera din soiuri unice. Pentru a completa aromele, se adaugă uneori și alte soiuri în proporție de până la 15 %. Aceștia trebuie să fie, de asemenea, reprezentanți tipici ai regiunii. De exemplu, Bianchetta, Glera lunga ceva mai lungă, Perera sau Verdiso.

Prosecco Frizzante și Spumante

În cazul Prosecco de înaltă calitate, acidul carbonic este produs prin fermentarea în cisternă sau în sticlă. Aici se face o distincție între vinul spumant Prosecco Frizzante și vinul spumant Prosecco Spumante. În cazul frizzantelor, acidul carbonic creează o presiune mai mică decât în cazul vinului spumant și al vinului spumant. Acesta atinge mai puțin de trei bari.

Reprezentanții simpli sunt, de asemenea, făcuți să strălucească prin procese controlate de răcire și presiune. În plus, cu frizzante este posibil să se închidă sticlele cu un capac cu șurub. Spumante, pe de altă parte, are o presiune de trei bari sau mai mult și este, prin urmare, un vin spumant italian. Cu toate acestea, poate fi numit vin spumant Prosecco doar dacă acidul carbonic este creat printr-o a doua fermentație. Apropo, în Italia, există și un Prosecco ca vin liniștit. Cu toate acestea, rareori își găsește drumul prin Alpi.

Prosecco Spumante

Prosecco Spumante este un vin spumant care își produce propriul acid carbonic prin fermentație în sticlă sau în rezervor. Conținutul ridicat de acid carbonic este perfect pentru un perlaj elegant, care poate rezista mult timp în pahar. O caracteristică clasică pentru Spumante este agraffe. Această clemă de sârmă menține pluta în poziție împotriva presiunii ridicate de 3 bar sau mai mult.

  • Perlage: fin și de lungă durată
  • Alcool: min. 11,0 % vol.
  • Aciditatea: min. 4,5 g/l
  • Taxa DE:1,02 € per 0,75l
  • Presiune ca:de la 3 -5 bar

 

Prosecco Frizzante

Prosecco Frizzante este un vin spumant căruia i se adaugă acid carbonic relativ scăzut prin presiune artificială și răcire. După deschidere, Frizzante își pierde rapid perlajul și se transformă într-un vin spumant cu gust de vin vechi. Prin urmare, consumați rapid! Presiunea artificială de numai 1 -2,5 bar face posibilă menținerea dopului strâns doar cu un spago (cordon). Alternativ, se pot folosi dopuri de coroană sau capace cu șurub.

  • Perlage: de scurtă durată
  • Alcool: min. 10,5 % vol.
  • Aciditatea: min. 4,5 g/l
  • Taxă DE: 1,02 € per 0,75l / niciunul, dacă este sub 3 bari și este închisă fără dop cu dispozitiv de fixare
  • Presiune aprox.: 1-2,5 bar
Lucruri de știut despre Prosecco
Este prosecco și vinul spumant același lucru?
Nu. Prosecco și vinul spumant diferă în multe privințe, cum ar fi soiul de struguri, producția, gustul și concentrația bulelor. În afară de orientările de bază, cele două diferă mai mult prin metoda de producție. Prosecco proaspăt și ușor este produs prin metoda Charmat, cu fermentare în mai multe rezervoare din oțel inoxidabil. Pe de altă parte, vinul spumant de înaltă calitate este produs, de obicei, în același mod ca și șampania. Méthode Traditionelle, în care a doua fermentare are loc în sticlă Prosecco este, probabil, cel mai cunoscut vin spumant sau vin petiant din Italia. Acesta provine din regiunile Friul și Veneto din nord-estul țării. Vinul de bază este obținut în mare parte din soiul de struguri Glera. După mai multe fermentații și adăugarea de drojdie, zahăr și dozajul final, se obține un Prosecco ușor, fructat, cu un ușor perlaj Un Prosecco bun poate fi recunoscut în primul rând prin faptul că a primit statutul DOCG. Acest lucru garantează că Prosecco a fost vinificat în conformitate cu orientările oficiale. Locul de origine al vinului spumant italian este Conegliano Valdobbiadene, unde Prosecco este încă produs în mod tradițional. Dacă Prosecco poartă această indicație pe etichetă, poate fi consumat în siguranță Brut este termenul francez pentru vinurile spumante cu dulceață reziduală scăzută și un final acidulat. Astfel, brut corespunde germanului trocken. Vinurile spumante cu și mai puțină dulceață reziduală se numesc extra brut De îndată ce strugurii Glera, care se coc târziu, au atins perfecțiunea în vie, recolta este dusă în pivniță, unde este curățată, presată și macerată. Sucul rezultat se scurge apoi în primul rezervor pentru prima fermentare. Rezultatul este vinul de bază, fructat, aromat și cu un conținut scăzut de alcool. În cel de-al doilea rezervor închis, zahărul și drojdia sunt adăugate la vinul liniștit. Astfel începe a doua fermentare și se formează bulele populare. Aceasta durează între 3 și 12 luni, în funcție de calitatea Prosecco-ului finit. Înainte ca vinul perlat să fie transferat în cel de-al treilea rezervor, cel de-al doilea rezervor este răcit și fermentația este oprită. Tot ceea ce nu ar trebui să ajungă în Prosecco, cum ar fi reziduurile de drojdie, este acum filtrat. Dozajul se adaugă în cel de-al treilea rezervor. Aceasta determină dulceața Prosecco. În cele din urmă, vinul este îmbuteliat sub presiune înaltă. La urma urmei, perlajul trebuie să intre în sticlă și să nu scape în timpul procesului de producție Prosecco se simte cel mai bine atunci când este păstrat în poziție verticală, într-un loc răcoros și întunecat, la o temperatură cât mai constantă.
Ce este prosecco?
Vinurile spumante și spumante nu sunt, în principiu, făcute pentru o depozitare îndelungată. Acest lucru este valabil chiar și pentru șampania fină și mai ales pentru Prosecco, un vin spumant și jucăuș. Vrea să fie savurat proaspăt. Cu toate acestea, în condiții bune de depozitare, sticlele pot fi păstrate, de obicei, timp de unul până la doi ani. Un vin spumant Prosecco sau Spumante de foarte bună calitate poate fi păstrat timp de până la trei ani sau chiar mai mult Deoarece Prosecco Frizzante este deja mai puțin presurizat decât un vin spumant sau un vin spumant, este recomandabil să goliți aceste sticle imediat după deschidere. Deja două sau trei ore mai târziu, strălucirea discretă se va diminua considerabil. Un Prosecco Spumante își păstrează structura un pic mai mult timp. Se poate păstra la frigider până a doua zi, cu o închidere specială Conținutul de alcool al unui Prosecco Frizzante este de cel puțin 10,5% în volum, în timp ce un Prosecco Spumante are cel puțin 11,0% în volum Temperatura ideală de consum este între șase grade pentru un Prosecco brut și nouă grade pentru un Prosecco semi-sec. În cazul în care o sticlă nerefrigerată trebuie să fie adusă rapid la temperatura de băut, se recomandă metoda de frapping. Sticla este plasată într-un răcitor de șampanie umplut cu cuburi de gheață. Acum se adaugă apă rece și sare. După aproximativ 20 de minute, chiar și un Prosecco de pe raft este gata să fie turnat în paharul de șampanie.
Ce este un Prosecco bun?
Există un răspuns simplu la această întrebare: întotdeauna! Acolo, vinul spumant Prosecco este o băutură pentru fiecare ocazie, la fel ca și vinul spumant Prosecco. Desigur, Prosecco joacă un rol principal ca aperitiv, dar poate fi servit și cu antreuri și mâncăruri ușoare. Datorită caracterului său revigorant și fructat, este, de asemenea, un accesoriu binevenit la orice întâlnire socială Peștele alb, atât ca antreu, cât și ca fel principal, se armonizează bine cu Prosecco în aproape toate modurile de preparare. În plus, vinul spumant Prosecco este un acompaniament popular pentru Caprese și numeroase alte specialități de vară de la Bella Italia. Sfat: Prosecco este un companion excelent pentru multe paste și risotto.
Ce este Prosecco brut?
Cum se face Prosecco?
Cum se păstrează Prosecco?
Care este termenul de valabilitate al Prosecco?
Cât durează Prosecco deschis?
Care este conținutul de alcool al Prosecco?
La ce temperatură se bea Prosecco?
Recomandări de consum - când ar trebui băut Prosecco?
Ce mâncare merge bine cu Prosecco?
UP UP
UP