VINELLO utilizează cookie-uri care sunt necesare pentru funcționarea tehnică a site-ului web și care sunt întotdeauna setate. Alte module cookie care au scopul de a spori confortul în timpul utilizării acestui site web, de a furniza publicitate directă sau de a facilita interacțiunea cu alte site-uri web și rețele sociale sunt setate numai cu acordul dumneavoastră.
Configurație
Necesar din punct de...
Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcțiile de bază ale magazinului.
Acceptați toate cookie-urile
Caching personalizat
Magazin selectat
Prețuri individuale
Respingeți toate cookie-urile
Schimbul valutar
Sesiunea
Setări cookie
Token CSRF
Funcții de confort
Aceste module cookie sunt utilizate pentru a face experiența de cumpărare și mai atractivă, de exemplu pentru a recunoaște vizitatorul.
Blocul de notițe
Coș de cumpărături permanent
Statistici și urmărire
Comportamentul de cumpărare și navigare cu Google Tag Manager
Stellenbosch, situat la 50 km est de Cape Town, este considerat astăzi capitala viticulturii din Africa de Sud. Pantele din Helderberg și Simonsberg sunt cele mai căutate locuri pentru cultivarea vinului. Cu solurile sale de granit și gresie, care au fost erodate, acestea formează baza perfectă pentru producția de vin. Verile călduroase și iernile reci, precum și vântul "Cape Doctor" au, de asemenea, un efect foarte favorabil asupra procesului de maturare a strugurilor.
Soiuri de struguri în Africa de Sud
Soiurile importante de struguri roșii sunt în principal Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot și soiul de struguri autohton Pinotage. În plus, există:
Cinsault
Ruby Cabernet
Cabernet Franc
Pinot Noir
Malbec
Cu toate acestea, cel mai important soi de struguri din Africa de Sud este cel alb, care reprezintă puțin sub 20% din suprafața totală a podgoriei. Chenin Blanc este numit și Steen în Africa de Sud. Alte soiuri albe importante sunt:
Sultana (un strugure de masă care este utilizat și în vinificație)
Colombard
Sauvignon Blanc
Chardonnay
Sémillon
Cape Riesling
Viognier
Tradiția franceză de vinificație în Cape
Simonsig Wine Estate este strâns legată de istoria vinificației din Africa de Sud. Rădăcinile acestui domeniu vinicol datează din 1688, când Jacques Malan, un hughenote din sudul Franței, a sosit în Cape și a contribuit la fondarea viticulturii sud-africane. În cele din urmă, în anii 1950, Frans Malan a înființat podgoria Simonsig ("Simons View") la poalele munților Simonsberg.
Frans Malan a fost primul vinificator din Africa de Sud care a plantat Chardonnay și, în 1971, a produs prima "șampanie" din țară (Kaapse Vonkel) folosind metoda Champenoise și este unul dintre fondatorii Stellenbosch Wineroute. Destul de devreme, el a început, de asemenea, noi amestecuri de Pinotage și soiuri de struguri internaționale.
Între timp, moșia viticolă Simonsig, cu o suprafață de 210 ha, este administrată de cei trei fii ai săi și este una dintre cele mai cunoscute și mai premiate moșii viticole din Cap. În ultimii 10 ani, nimeni nu a primit mai multe medalii la cea mai importantă competiție națională de degustare Veritas decât Simonsig.
O contribuție decisivă în acest sens a fost adusă de câțiva ani Debbie Thompson, un oenolog din Namibia. Datorită cunoștințelor și inspirației mentorului său, Johann Malan, a reușit să câștige titlul de "Femeia vinificatoare a anului" în 2005.
VINELLO & Partner are nevoie de consimțământul dumneavoastră pentru utilizarea datelor, de exemplu pentru a afișa informații despre interesele dumneavoastră. Dacă faceți clic pe OK, se acordă consimțământul. mai mult