VINELLO utilizează cookie-uri care sunt necesare pentru funcționarea tehnică a site-ului web și care sunt întotdeauna setate. Alte module cookie care au scopul de a spori confortul în timpul utilizării acestui site web, de a furniza publicitate directă sau de a facilita interacțiunea cu alte site-uri web și rețele sociale sunt setate numai cu acordul dumneavoastră.
Configurație
Necesar din punct de...
Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcțiile de bază ale magazinului.
Acceptați toate cookie-urile
Caching personalizat
Magazin selectat
Prețuri individuale
Respingeți toate cookie-urile
Schimbul valutar
Sesiunea
Setări cookie
Token CSRF
Funcții de confort
Aceste module cookie sunt utilizate pentru a face experiența de cumpărare și mai atractivă, de exemplu pentru a recunoaște vizitatorul.
Blocul de notițe
Coș de cumpărături permanent
Statistici și urmărire
Comportamentul de cumpărare și navigare cu Google Tag Manager
Rotkäppchen Sektkellerei este situată în Freyburg (Unstrut), în mijlocul regiunii viticole Saale-Unstrut, cea mai nordică zonă de cultivare a vinului de calitate din Germania. Casa are o tradiție îndelungată care datează din 1856. În acel an, Moritz și Julius Kloss, împreună cu prietenul lor Carl Foerster, decid să deschidă un magazin de vinuri în Freyburg. La doar un an mai târziu, au construit o fabrică pentru producția de vinuri spumante, "Freyburger Champagner-Fabrik-Gesellschaft". Vinul spumant este comercializat sub denumirea Kloss & Foerster. În conformitate cu moda de la acea vreme, toate denumirile sunt franțuzești, astfel că se vinde "Monopol", "Crémant Rosé" sau "Sillery Grand Mousseux".
În următorii câțiva ani, întreprinzătorii oameni de afaceri și-au făcut celebru noul produs în tot felul de moduri, de exemplu, vinul spumant a fost premiat cu aur la degustarea de vinuri de la Reichstag în 1876 sau la expoziția comercială de la Halle din 1881. Compania a crescut în mod constant. În cele din urmă, în 1894, intră în vigoare "Legea pentru protecția mărcilor" și trebuie găsită o nouă denumire pentru vinul spumant. Capsula vinului spumant Freyburger servește drept patron al numelui, astfel că de la poartă apoi numele Rotkäppchen Sekt.
Urcușurile și coborâșurile lui Rotkäppchen Sekt în secolul XX
Succesul mărcii crește constant; Rotkäppchen Sekt, de exemplu, devine furnizorul ofițerilor militari. Compania cunoaște primul său eșec în urma Primului Război Mondial și a inflației din anii 1920. Criza economică mondială care a urmat își face treaba ca de obicei. În anii 1930, marca își revine, pentru ca apoi să se prăbușească din nou odată cu cel de-al Doilea Război Mondial. După război, marca Rotkäppchen Sekt este mai întâi plasată sub controlul administrației militare sovietice, apoi transferată la Volkseingentum și continuată în acest fel. Între timp, moștenitorul mărcii, Günther Kloss, a reînființat Kloss & Foerster Sektkellerei în Germania de Vest și a produs vin spumant sub acest nume.
În RDG, marca Rotkäppchen Sekt își revine și atinge noi culmi. Cu toate acestea, odată cu căderea Zidului Berlinului, vânzările se prăbușesc din nou. Compania face reduceri masive de personal. În cele din urmă, foștii angajați ai Rokäppchen sunt cei care, împreună cu investitorii, preiau compania aflată în dificultate și o reconstruiesc. În doar un an, vânzările au depășit deja așteptările. Vinul spumant cu capac roșu devine competitiv pentru economia de piață și se filmează o primă reclamă pentru televiziune.
Creșterea vinului spumant Rotkäppchen în noul mileniu
În 1996, a trebuit să se construiască o nouă hală de producție pentru a satisface cererea. în 1997, sticlele au primit chipul pe care îl poartă și astăzi. În anii 2000, compania a început să preia acțiuni la alte case de vinuri spumante, cum ar fi Mumm și MM extra. În 2006, compania a achiziționat drepturile asupra mărcii de vin spumant Kloss & Foerster, reunind astfel mărcile după 60 de ani de separare.
În prezent, compania produce vin liniștit, pe lângă vinul spumant, care, din 2008, este disponibil și în versiune fără alcool. În plus, a câștigat deja un punct de sprijin pe piața băuturilor spirtoase, astfel încât băuturile spirtoase "emblematice" de la Nordhausen sau rachiurile "Chantré" aparțin, de asemenea, Rotkäppchen.
Producția de vin spumant Rotkäppchen
În prezent, la Rotkäppchen Sekt se folosesc trei procese de producție pentru fabricarea vinului spumant:
Fermentare pe scară largă
Fermentație în sticlă/transvazare
Fermentare clasică în sticlă
Fermentare pe scară largă
În acest proces, vinul este maturat în recipiente mari sub presiune. Procedeul este cunoscut la nivel internațional sub numele de metoda Charmat, după numele celui care a dezvoltat procedeul de astăzi cu fitinguri rezistente la presiune, Èugene Charmat, sau, de asemenea, Metodo Martinotti în Italia, după numele oenologului Federico Martinotti, care a avut ideea de bază a procedeului. Procedeul s-a răspândit foarte repede după ce a fost utilizat pentru prima dată la începutul secolului XX în Germania, care era destul de deschisă la progresele tehnologice.
Linia de vinuri spumante Traditions Rotkäppchen, principalul produs al mărcii, este realizată prin acest procedeu.
Procesul Transvase
Acest proces este o variație a fermentației clasice în sticlă, prin care vinul spumant nu este degorjat manual (adică drojdia de fermentare este îndepărtată), ci este scurs și filtrat din sticlele speciale de fermentare, apoi dozat sub presiune și apoi turnat în sticla finală în care are loc a doua fermentație. Linia de vinuri spumante Rotkäppchen "fermentare în sticlă" este creată în acest mod.
Fermentare clasică în sticlă
Cunoscută și sub numele de Méthode champenoise sau Méthode traditionelle, este standardul pentru vinurile spumante de renume mondial, cum ar fi Champagne, Crémant sau Cava. Vinul spumant de bază este amestecat cu amestecul de zahăr și drojdie pentru a doua fermentare și este introdus în sticlă. După fermentare, drojdia este mutată în gâtul sticlei prin strivire, iar dopul de drojdie este îndepărtat. Pierderea vinului spumant este compensată de dozaj, un amestec de vin și sirop de zahăr, care este decisiv pentru gust. Rotkäppchen-Vinurile spumante produse prin această metodă sunt denumite "fermentare clasică în sticlă".
Lucruri de știut despre Rotkäppchen Sekt
Cât timp poate fi păstrat vinul spumant Rotkäppchen?
Rotkäppchen Vinul spumant sau alte mărci de vin spumant pot fi păstrate de obicei până la 3 ani. Când este deschis, trebuie să păstrați vinul spumant Rotkäppchen în frigider și să folosiți un dispozitiv de închidere adecvat (nu clasica lingură!). Odată deschis, se recomandă să fie consumat cât mai curând posibil Nedeschis Rotkäppchen Vinul spumant poate fi păstrat la frigider timp de până la 3 ani. Cu toate acestea, nu este un vin clasic de păstrare. Prin urmare, recomandăm consumul în termen de jumătate de an.
Cât timp poate fi păstrat vinul spumant Rotkäppchen?
Gama Rotkäppchen include aproximativ șapte vinuri spumante diferite.
Câte tipuri de vin spumant Rotkäppchen există?
Crama de vinuri spumante Rotkäppchen este situată la periferia orașului Freyburg, în mijlocul regiunii viticole Saale-Unstrut.
Unde este pivnița cu vin spumant Rotkäppchen? De ce vinul spumant Rotkäppchen se numește Rotkäppchen?
Denumirea de marcă aleasă anterior pentru vinul spumant, "Monopol", a fost folosită în aceeași perioadă de producătorii francezi de vin spumant. O dispută juridică privind numele, bazată pe "Legea pentru protecția mărcilor", s-a încheiat în favoarea francezilor. Încă din 1894, fondatorii au numit vinul spumant după capsula roșie care încoronează fiecare sticlă din pivnița de vin spumant Magazinul de vinuri Kloss und Foerster, din care a evoluat Rotkäppchen Sektkellerei, a fost fondat în 1856, cu mult înainte ca RDG să existe. Compania est-germană a rezistat în perioada RDG - o sticlă costa aproximativ 22 de mărci est-europene la acea vreme - iar acum este considerată una dintre cele mai de succes companii din estul Germaniei.
Este Rotkäppchen un produs estic?
Gama de vinuri spumante de fructe de la Rotkäppchen este deosebit de dulce-fructată.
Care Rotkäppchen vin spumant este dulce?
Rotkäppchen Vinul spumant trebuie băut tânăr și nu se îmbunătățește la păstrare. Vinul spumant are un termen mediu de valabilitate de 2 până la 3 ani, cu condiția să fie depozitat într-un loc răcoros, întunecat și rezistent la temperatură.
Care este termenul de valabilitate al vinului spumant Rotkäppchen?
Informații suplimentare privindRotkäppchen Sekt
Adresa
Numele companiei:
Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH
Strada:
Sektkellereistraße 5
Locație:
06632 Freyburg/Unstrut
Țara:
Germania
Regiune:
Saale-Unstrut
Continent:
Europa
Contact & Web
Site web:
https://www.rotkaeppchen.de/
Telefon:
+49 34464 34 0
Compania
Anul înființării:
1856
Director general:
Christof Queisser, Frank Albers, Dr. Mike Eberle
VINELLO & Partner are nevoie de consimțământul dumneavoastră pentru utilizarea datelor, de exemplu pentru a afișa informații despre interesele dumneavoastră. Dacă faceți clic pe OK, se acordă consimțământul. mai mult