mai mult de 18 890 Vinuri doar pentru tine!
☎ Sfaturi personale!
♲ Ambalaj securizat!
transport maritim fiabil!

Vinuri Lambrusco

(37)

Roșu rubiniu, spumant și, de ani de zile, de o calitate care nu a fost niciodată mai bună: acesta este Lambrusco. Datorită VINELLO, vă puteți bucura de acest vin spumant fără complicații.

Aflați mai multe la Vinuri Lambrusco
Închideți filtrul
de la la
de la la
24 h 🚀  
Nu s-au găsit rezultate pentru filtrare!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Vin roșu Vin roșu
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
31,68 RON*
0.75 l (42,24 RON * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Vin roșu Vin roșu
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
39,58 RON*
0.75 l (52,77 RON * / 1 l)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Vin roșu Vin roșu
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
41,98 RON*
1.5 l (27,99 RON * / 1 l)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Vin spumant Vin spumant
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
31,68 RON*
0.75 l (42,24 RON * / 1 l)
Oferta
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Oferta
190,08 RON * 186,98 RON*
4.5 l (41,55 RON * / 1 l)
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
Vin spumant Vin spumant
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
35,58 RON*
0.75 l (47,44 RON * / 1 l)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Vin spumant Vin spumant
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
31,68 RON*
0.75 l (42,24 RON * / 1 l)
Oferta
12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Oferta
380,16 RON * 370,98 RON*
9 l (41,22 RON * / 1 l)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Vin roșu Vin roșu Vin spumant
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
41,98 RON*
0.75 l (55,97 RON * / 1 l)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Vin roșu Vin roșu
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
48,48 RON*
1.5 l (32,32 RON * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Vin alb Vin alb Vin spumant
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
39,58 RON*
0.75 l (52,77 RON * / 1 l)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Vin roșu Vin roșu
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
33,58 RON*
0.75 l (44,77 RON * / 1 l)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
2022
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
74,98 RON*
0.75 l (99,97 RON * / 1 l)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
2022
Vin roșu Vin roșu
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
49.627,04 RON*
0.75 l (66.169,39 RON * / 1 l)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
2020
Vin roșu Vin roșu Vin spumant
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
49.627,04 RON*
0.75 l (66.169,39 RON * / 1 l)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
2020
Vin roșu Vin roșu Vin spumant
uscat uscat
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
49.627,04 RON*
0.75 l (66.169,39 RON * / 1 l)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
2020
Vin roșu Vin roșu Vin spumant
uscat uscat
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
49.627,04 RON*
0.75 l (66.169,39 RON * / 1 l)
-
2022
Vin roșu Vin roșu Vin spumant
trocken - dry - sec trocken - dry - sec
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
49.627,04 RON*
0.75 l (66.169,39 RON * / 1 l)
NOU
Intuizione Rosè Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro Brut Nature - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
brut nature - dosage zéro brut nature - dosage zéro
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
109,98 RON*
0.75 l (146,64 RON * / 1 l)
NOU
Noi Due Rosè Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro Extra Dry M.M. - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
extra dry extra dry
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
62,98 RON*
0.75 l (83,97 RON * / 1 l)
NOU
Capriccio Di Bacco Montebarello 155 Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
66,98 RON*
0.75 l (89,31 RON * / 1 l)
NOU
Lacrime Di Bosco Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
60,38 RON*
0.75 l (80,51 RON * / 1 l)
NOU
Lacrime Di Bosco Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro 0,375 l - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
44,98 RON*
0.375 l (119,95 RON * / 1 l)
NOU
Magia Nera Montebarello 155 Lambrusco Amabile Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
mediu dulce mediu dulce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
60,38 RON*
0.75 l (80,51 RON * / 1 l)
NOU
Puntoeacapo Montebarello 155 Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NOU
Vin spumant Vin spumant
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
63,38 RON*
0.75 l (84,51 RON * / 1 l)
1 de la 2

Perle într-un pahar: fascinația vinului Lambrusco

Lambrusco - un nume care face inimile iubitorilor de vin să bată mai repede. Acest vin italian cu bule a devenit sinonim cu o plăcere răcoritoare, dar sofisticată. Cu carbonatarea sa vie, istoria sa bogată și gama largă de arome, Lambrusco se bucură de o popularitate mondială. Haideți să pătrundem adânc în lumea acestui vin grozav și să dezvăluim ce îl face atât de special.

Lambrusco este o familie de soiuri de struguri roșii foarte vechi, originar din Italia. Se crede că acest vin roșu era deja cultivat pe vremea etruscilor. Există peste 60 de soiuri în familia Lambrusco. Cei mai cunoscuți reprezentanți sunt soiurile Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa și Lambrusco Sorbara.

Lambrusco din Emilia-Romagna

Suprafața viticolă plantată cu viță de vie Lambrusco în Italia se ridică la peste 10.000 de hectare. Lambrusco este cultivat în principal în regiunea viticolă Emilia-Romagna. Cu toate acestea, acest vin roșu italian este cultivat și în Lombardia, Apulia, Sicilia și Piemont.

Origine și diversitate: o călătorie prin podgoriile din Emilia

Istorie și origini

Istoria vinului Lambrusco datează din Roma antică, unde au fost găsite primele urme ale soiului de struguri. La origine, Lambrusco provine din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Mai exact, din provinciile Modena, Reggio Emilia și Parma. Combinația dintre climă, sol și tradiție face din Emilia-Romagna locul ideal pentru cultivarea Lambrusco.

Varietatea de Lambrusco

Diverse soiuri de struguri sunt grupate sub denumirea de "Lambrusco". Fiecare dintre ele are diferențe subtile în ceea ce privește aroma, culoarea și gustul. Iată câteva dintre cele mai cunoscute soiuri de Lambrusco:

  1. Lambrusco di Sorbara: Ușor, floral și răcoritor, adesea cu o culoare deschisă.
  2. Lambrusco Salamino: Aromă intensă, fructată, cu o culoare roșu rubiniu intens.
  3. Lambrusco Grasparossa: Puternic și corpolent, cu o culoare intensă și note de fructe de pădure.
  4. Lambrusco Reggiano: Vin uscat și elegant, adesea învechit mai mult timp.

Un festin pentru simțuri: arome și plăcere

Arta perlage-ului

Marca distinctivă a Lambrusco este, fără îndoială, natura sa efervescentă. Perlage-ul, sau acidul carbonic fin, conferă vinului prospețime și vivacitate. Acest lucru face din Lambrusco o alegere ideală pentru ocazii sociale și pentru zilele călduroase de vară.

Lambrusco într-un pahar

Varietate de arome și gusturi

Lambrusco surprinde cu o gamă largă de arome. De la fructe roșii proaspete, precum cireșe și căpșuni, până la note subtile de flori și condimente. Fiecare înghițitură dezvăluie o nouă fațetă. În funcție de soi și de stilul de producție, gustul poate varia de la sec și răcoritor la semisec sau chiar dulce.

Asocieri perfecte: Aventuri culinare cu Lambrusco

Bucătărie italiană tradițională

Lambrusco nu este doar un vin, ci și o experiență culinară. În Italia, este adesea servit cu mâncăruri clasice, cum ar fi șunca de Parma, lasagna, pizza și antipasti. Aciditatea vioaie și aromele fructate creează un echilibru armonios și pun în valoare aromele mâncării.

Creativitate internațională

Departe de Italia, Lambrusco deschide spațiu pentru asocieri creative. De la cinele cu burgeri la bucătării precum cea asiatică sau mexicană. Versatilitatea Lambrusco vă permite să depășiți granițele gustului și să descoperiți noi orizonturi de plăcere.

Lambrusco: un vin roșu spumant

În Italia, strugurii Lambrusco sunt utilizați în principal pentru a produce vinuri roșii și rosé spumante și fructate (= Lambrusco Frizzante). Cu ceva timp în urmă, aceste Lambrusco Frizzante erau încă produse în masă. Ele nu puteau lipsi ca băutură de zi cu zi în niciun restaurant italian. În zilele noastre, calitățile vinului Lambrusco tradițional sunt din ce în ce mai mult apreciate din nou.

De la sec la dulce

Acest vin este relativ sec și are un gust tipic fructat-amărui. Astfel, cultura tradițională de Lambrusco este capabilă să livreze vinuri de top care se armonizează foarte bine cu bucătăria locală. Astfel de vinuri italiene sunt oferite de viticultorii mai mici sub denumirile Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara și Lambrusco di Salamino di Santa Croce. Cu toate acestea, strugurii Lambrusco nu sunt folosiți doar pentru a produce vinuri spumante, ci și vinuri liniștite delicioase.

Culoare intensă și alcool scăzut

Vinurile Lambrusco se caracterizează prin culoarea roșie intensă și alcoolul scăzut. Conform reglementărilor DOC, acesta nu poate depăși 10,5% în volum. Ele miros a cireșe și căpșuni și au un conținut scăzut de tanin. Au o aciditate revigorantă și un gust ușor amar.

Uneori sunt uscate, alteori dulci, dar aproape întotdeauna spumante

Fie că este roșu, alb sau rosé - Lambrusco vine în toate culorile. În 99 din 100 de cazuri, este un vin spumant care se prezintă sec sau dulce. Lambrusco este renumit în special pentru acesta din urmă. Un sinonim pentru viața dulce, dolce vita. Gustos, necomplicat și fără aere și grații. Vinurile proaspete Lambrusco sunt tovarășul perfect pentru zilele însorite petrecute pe un șezlong sub umbrelă.

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco și Fragolino - acestea sunt două vinuri minunate. Duo-ul spumant și fructat din Italia oferă o plăcere la fel de dulce pentru toate ocaziile. Ambele vinuri spumante provin din podgoriile din jurul orașului Modena - coincidență? Cu greu. Mai degrabă, viticultorii locali știu cum să sărbătorească viața. Așadar, dacă vă place Fragolino, nu puteți da greș cu Lambrusco.

Sticlă de Lambrusco

Regiunile DOP pentru vinul Lambrusco din Modena

În jurul orașului Modena, zona de cultivare pentru Lambrusco este împărțită în patru regiuni DOP. Fiecare cu propriul terroir, fiecare cu soiuri tipice ale soiului de struguri Lambrusco.

  • Sorbara: Lambrusco din DOP Sorbara este vinificat din soiul de struguri Lambrusco di Sorbana cu același nume. Soiul produce doar un randament scăzut, ceea ce face ca vinurile să fie o raritate căutată. Vița de vie este plantată pe un sol aluvial, liber și nisipos, între râurile Secchia și Panaro.

  • Salamino di Santa Croce: La nord de Modena se află cătunul Capri. De aici, vița de vie Lambrusco s-a răspândit în toată zona rurală din jur. Viticultorii locali se concentrează în principal pe soiul Lambrusco Salamino, care produce recolte bogate. În conformitate cu orientările DOP, pot fi folosite, de asemenea, într-o mică măsură, alte soiuri Lambrusco și Fortana, așa-numita Uva d'Oro. Pe terenurile joase fertile, cu nisip, nămol și argilă, se produc vinuri Lambrusco de culoare roșie rubiniu cu reflexe violete. La gust, vinul este proaspăt, fructat și ușor acidulat. Perfect pentru bucătăria emiliană, care oferă paste și fripturi delicioase.

  • Modena: Lambrusco di Modena se bazează pe toate soiurile de struguri Lambrusco cultivate în limitele orașului. Această cuvă a fost creată încă de la mijlocul secolului al XVIII-lea și nu a pierdut nimic din calitatea sa până în prezent.

  • Grasparossa di Castelvetro: Vița de vie Lambrusco Grasparossa prosperă din zonele uscate ale dealurilor până în zonele joase. Datorită diversității solului, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro se transformă într-un vin spumant structurat și corpolent.

Concluzie: Un patrimoniu spumant al lumii vinului italian

De-a lungul secolelor, vinul Lambrusco a reușit să se impună ca o opțiune vinicolă fascinantă. Natura sa efervescentă, diversitatea sa aromatică și versatilitatea culinară îl fac un companion pentru multe ocazii. Fie ca o completare italiană tradițională, fie ca un vin inovator pentru cunoscătorii moderni. Lambrusco rămâne o perlă în lumea vinului. Descoperiți magia acestei creații spumoase și scufundați-vă într-un moment de plăcere incomparabil.

În magazinul nostru de vinuri veți găsi o gamă largă de vinuri Lambrusco.

Lucruri de știut despre Lambrusco
Ce pahar se folosește cu Lambrusco?
Paharul de vin potrivit pentru Lambrusco este, în orice caz, un pahar de vin alb mai mare.
De ce strălucește Lambrusco?
Lambrusco este supus unui al doilea proces de fermentare cu must nefermentat într-un vas sub presiune la 2,5 bar. Acest lucru îmbogățește vinul cu acid carbonic și îl transformă într-un vin spumant. Alternativ, vinul este supus unei fermentații în sticlă, așa cum se face în mod tradițional cu Crémant sau Champagne, de exemplu.
Ce gust are Lambrusco?
Gustul tipic al Lambrusco este fructat și oarecum amar, cu o aciditate răcoritoare. În plus, majoritatea vinurilor spumante Lambrusco au o ușoară dulceață. Cu toate acestea, există peste 20 de soiuri diferite de struguri Lambrusco și, prin urmare, multe arome diferite pe care le poate exprima un Lambrusco. Nu este neobișnuit ca vinul spumant să prezinte note florale și fructate de cireșe, căpșuni, violete, zmeură și mure.
Există dioxid de carbon în Lambrusco?
Lambrusco conține acid carbonic, care se dezvoltă fie prin a doua fermentare într-un vas sub presiune, fie prin fermentarea în sticlă.
De unde provine Lambrusco?
Originea reală a Lambrusco este incertă. Astăzi, în special regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei este cunoscută pentru cultivarea celor mai populare soiuri de struguri Lambrusco. De exemplu, soiurile Grasparossa, Salamino și Lambrusco di Sorbara cresc în jurul orașelor Modena, Reggio Emilia și Sorbara. Acestea sunt deosebit de populare în zona locală.
Lambrusco este dulce?
Dacă un Lambrusco este vinificat dulce sau sec este decis de viticultor. În funcție de dorințele clientelei, acesta poate opri fermentația cu un șoc la rece. În funcție de momentul în care fermentația a fost oprită, vinul spumant are mult sau puțin zahăr rezidual. Rezultă astfel un Lambrusco sec sau dulce. Cu toate acestea, vinurile spumante italiene sunt de obicei făcute uscate.
Cum se bea Lambrusco?
Lambrusco ar trebui să fie băut tânăr. Temperatura ideală de consum este între 13 și 14 °C. Vinul fructat și spumant își arată punctele forte mai ales vara. Este, de asemenea, un ingredient ideal în cocktailurile răcoritoare.
UP UP
UP