disponibil imediat, termen de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
În pahar, Steinporz Grüner Veltliner Smaragd de la Gritsch are o culoare galben platinat strălucitoare. Dacă îi dați puțin aer prin rotire, puteți percepe un echilibru de primă clasă în acest vin alb, deoarece nu se evidențiază pe pereții paharului într-un mod apos, siropos sau licoros. Buchetul acestui vin alb din Austria Inferioară convinge prin notele de pară nashi, pere, mere și gutui. Dacă urmărim aroma mai departe, se adaugă ardeiul verde, ierburile mediteraneene și lovitura.
Acest vin alb sec de la Gritsch este ceva pentru iubitorii de vin care ar prefera 0,0 grame de zahăr în vinul lor. Echilibrat și complex, acest vin alb mătăsos se prezintă în palat. În final, acest vin alb din regiunea viticolă a Austriei Inferioare încântă în cele din urmă cu o lungime bună. Din nou, există nuanțe de cozonac și pere. În final, se alătură note minerale ale solurilor dominate de nisip.
Vinificarea vinului Steinporz Grüner Veltliner Smaragd de Gritsch
Baza pentru echilibrul Steinporz Grüner Veltliner Smaragd din Austria Inferioară sunt strugurii din soiul de struguri Grüner Veltliner. Strugurii cresc în condiții optime în Austria Inferioară. Vița de vie de aici își înfige rădăcinile adânc în solurile de nisip. Evident, Steinporz Grüner Veltliner Smaragd este determinat și de climatul și stilul viticol din Wachau. Acest austriac poate fi descris literalmente ca un vin din Lumea Veche, care se prezintă extraordinar de impresionant. Maturarea strugurilor pentru acest vin de la Grüner Veltliner este influențată într-o măsură considerabilă de climatul din regiunea de cultivare. În Austria Inferioară, strugurii se dezvoltă într-un climat destul de răcoros, ceea ce se reflectă, printre altele, în struguri deosebit de lungi și uniformi și într-o greutate destul de moderată a mustului. Strugurii pentru acest vin alb din Austria sunt recoltați exclusiv manual, în momentul maturității optime. După recoltarea manuală, strugurii sunt duși rapid la casa de presare. Aici sunt selectați și sparți cu grijă. Urmează fermentarea în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Fermentația este urmată de câteva luni de maturare pe drojdie fină înainte ca vinul să fie în cele din urmă tras în sticle.
Recomandări culinare pentru Steinporz Grüner Veltliner Smaragd de la Gritsch
Experimentați acest vin alb din Austria cel mai bine răcit moderat, la 12 - 14°C, ca vin de acompaniament la spanac gratinat cu migdale, paste cu găluște cu cârnați sau curry de năut.
- Mai multe produse de la Gritsch - Mauritiushof