!
ambalaje!
Transport maritim!
Echezeaux Grand Cru AOC de la Domaine des Perdrix se prezintă în pahar cu o culoare roșie granat cu reflexe purpurii. Pinot Noir are un buchet voluminos și parfumat de fructe negre coapte, cum ar fi fructe de pădure și cireșe. Această aromă este susținută de note fine de mirodenii și ierburi. Suculent în gură, cu arome concentrate de cireșe pe deplin coapte și note minerale distincte. Cu puțin mai mult aer în pahar, Pinot Noir devine din ce în ce mai puternic, dar armonios, cu o plinătate fină. Nu în ultimul rând, taninurile sale mătăsoase conferă acestui Grand Cru din Burgundia o structură care sugerează un mare potențial.
Vinificarea vinului Echezeaux Grand Cru din Burgundia
Pentru Grand Cru de la Domain des Perdrix, toți strugurii sunt recoltați și sortați manual, boabele sunt parțial desciorchinătoare și lăsate pe pielițe timp de puțin mai puțin de o săptămână. Astfel, se extrag componentele fenolice și coloranții din pielițele boabelor. Apoi începe fermentația alcoolică cu drojdiile din jur, care durează 14 zile. În această perioadă, pigeage-ul regulat (presarea și scufundarea repetată a pielițelor fără a pompa peste vin) ajută la concentrarea taninurilor, aromelor și a culorii din pielițele strugurilor . După încheierea fermentației și a macerării, vinurile sunt prelevate cu grijă, mustul este presat, iar acum vinul de înaintare și vinul presat sunt învechite separat timp de aproximativ 15-18 luni în așa-numitele pièces, butoaie tipice de stejar francez de 228 de litri din Burgundia (Burgundia, Allier, Vosges, patruzeci la sută lemn nou).
Recomandări culinare pentru Echezeaux Grand Cru Pinot Noir din Burgundia
Savurați acest vin roșu de la Domaine des Perdrix cu foie gras prăjit, pateuri de vânat sau miel.
- Mai multe produse de la Domaine des Perdrix