Timp de livrare aprox. 3-5 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Turriga Isola dei Nuraghi IGT de la Argiolas strălucește într-un rubin închis, aproape roșu-negru în pahar. La nas, se deschide un buchet bogat și complex, cu arome de fructe de pădure negre, prune negre, frunze de ceai negru, condimente uscate, note prăjite, piele, tutun și afine în fundal. În palat, corpolent, dens și complex, corpolent, cu o textură catifelată și moale, cu o structură excelentă, cu taninuri coapte și cărnoase și o aciditate bine integrată. Finalul este foarte lung și foarte persistent.
Turriga are un potențial de păstrare considerabil, de peste 10 ani. Puterea, complexitatea și plenitudinea acestui vin de top din Sardinia au nevoie de timp în sticlă pentru a se dezvolta pe deplin. Ian d'Agata de la Vinous recomandă să fie băut doar după trei-patru ani.
Vinificarea vinului Turriga Isola dei Nuraghi IGT de Argiolas
Turriga este considerat de experți drept cel mai bun vin roșu din Sardinia, fiind distins de multe ori cu cele mai mari premii. Ideea a fost de a crea un vin mare din Sardinia, exclusiv din soiuri de struguri autohtoni ai insulei, care să se poată maturiza mult timp, lucru care a reușit perfect în colaborarea cu oenologul de top Giacomo Tachis.
Turriga este vinificat din Cannonau 85%, Malvasia Nera 5%, Carignano 5% și Bovale Sardo 5%, care cresc în podgoria Turriga a familiei Argiolas. Selecția atentă a strugurilor, urmată de o fermentare cu temperatură controlată la 28 până la 32 °C și de o macerare cu suprapompare regulată a mustului timp de 16-18 zile. Maturare timp de 18 până la 24 de luni în barrique franceze noi, urmată de încă 12 până la 14 luni în sticlă.
Venus sau "Turriga" care împodobește eticheta a fost găsită în podgoriile din Argiolas în 1935.
Recomandări culinare pentru Turriga Isola dei Nuraghi de Argiolas
Savurați acest vin roșu sardinian premiat ca un companion perfect pentru tocană de mistreț, mâncăruri de vânat cu blană, cum ar fi friptură de vânat, până la mâncăruri savuroase cu carne roșie, vită și miel, legume sălbatice, ciuperci porcini la grătar și soiuri de ciuperci tipice din Sardinia și, bineînțeles, pentru brânza de oaie din Sardinia matură și picantă.
Vă recomandăm să deschideți vinul cu 1 până la 2 ore înainte și să îl decantați dacă este necesar.
Premii pentru Turriga Isola dei Nuraghi din Argiolas
- Gambero Rosso: 2 pahare roșii pentru 2013. 2012; 3 pahare roșii pentru 2011 și 2009
- Duemilavini Bibenda: 4 struguri pentru 2013; 5 struguri pentru 2011
- Vitae AIS: 3 vițe de vie pentru 2013; 4 vițe de vie pentru 2011
- Veronelli: 94 de puncte, 3 stele pentru 2013
- Doctor Wine: 95 de puncte pentru 2013
- Vinibuoni: 4 stele pentru 2013; coroană pentru 2011
- James Suckling: 96 de puncte pentru 2013; 95 de puncte pentru 2012 și 2011
- Vinous: 93+ puncte pentru 2013
- Wine Advocate Robert M.Parker: 93 de puncte pentru 2013; 92 de puncte pentru 2011
- Mai multe produse de la Argiolas