Medaille
!
ambalaje!
Transport maritim!
Expresivul Valpolicella Ripasso de la Costa Arènte este obținut din Corvina (50%), Corvinone (30%), Rondinella (10%) și alte soiuri de struguri roșii (10%).
În paharul acestui vin strălucește un roșu rubiniu puternic și dens, cu reflexe purpurii. Buchetul complex dezvăluie arome luxuriante de fructe roșii - în special cireșele și coacăzele suculente ies în evidență. Acestora li se alătură nuanțe picante de piper proaspăt măcinat. Aromele de fructe roșii sunt, de asemenea, foarte prezente și în palat și sunt înconjurate de o aciditate răcoritoare. Taninurile moi și rotunde însoțesc într-un final plăcut de lungă durată.
Vinificarea vinului Costa Arènte Ripasso Valpolicella
Strugurii culeși manual pentru acest vin roșu provin din regiunea viticolă Veneto - D.O.C. Valpolicella Ripasso. Vița de vie este înrădăcinată pe marna din rocile calcaroase ale Dolomiților.
După recoltarea de la începutul lunii octombrie, strugurii sunt presați ușor în cramă. Mustul este apoi fermentat în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată. Ulterior, acest vin continuă să fermenteze pe pielițe pentru o perioadă de timp (procesul Ripasso). După ce fermentația este completă, acest vin roșu italian este învechit timp de 9 luni în total în butoaie mari de lemn.
Mâncăruri recomandate pentru Ripasso Valpolicella Costa Arènte
Acest vin roșu sec din Italia se potrivește perfect cu gulaș de vânat cu cartofi fierți, toate variantele de risotto sau, de asemenea, cu mâncăruri cu ciuperci proaspete.
Premii pentru Costa Arènte Ripasso
Mundus Vini: Aur pentru anul 2015
- Mai multe produse de la Costa Arènte
Medaille