Timp de livrare aprox. 2-4 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Fabio Contato Valtènesi Rosso din Cà Maiol, în Lombardia, dezvăluie în paharul de vin o culoare roșu rubiniu dens. Cu un pic de așezare laterală, paharul Bordeaux dezvăluie o nuanță fermecătoare de roșu granat pe margini. Când rotiți paharul, acest vin roșu dezvăluie o vâscozitate ridicată, care se manifestă prin ferestre puternice de biserică pe marginea paharului. Turnat într-un pahar de Bordeaux, acest vin roșu din Lumea Veche dezvăluie arome minunat de parfumate de prune, prune, afine și coacăze negre, completate de ceai negru, piper verde și vanilie aduse de învechirea în butoaie de lemn.
Cà Maiol Fabio Contato Valtènesi Rosso încântă cu gustul său elegant și sec. A fost îmbuteliat cu 4 grame de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate autentică, care se distinge clar de calitățile mai simple, astfel încât acest italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru, în ciuda uscăciunii sale. Aroma nu are neapărat nevoie de zahăr rezidual. În palat, textura acestui vin roșu puternic este minunat de mătăsoasă, fondantă, catifelată și densă. Datorită acidității fructate prezente, Fabio Contato Valtènesi Rosso este fantastic de proaspăt și plin de viață în palat. Finalul acestui vin roșu foarte copt din regiunea viticolă Lombardia, mai exact din Valtenèsi DOC, este în cele din urmă convingător, cu o reverberație considerabilă. Finalul este, de asemenea, însoțit de note minerale provenite de la solurile dominate de argilă.
Vinificarea vinului Fabio Contato Valtènesi Rosso de la Cà Maiol
Acest vin roșu puternic din Italia este obținut din soiurile de struguri Barbera, Groppello, Marzemino și Sangiovese. În Lombardia, viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri argiloase. Fără îndoială, Fabio Contato Valtènesi Rosso este definit, de asemenea, de mai mult decât de solul Valtenèsi DOC. Acest vin italian poate fi descris ca un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului, prezentându-se ca fiind extraordinar de parfumat. Maturarea strugurilor pentru acest vin din Barbera, Groppello, Marzemino și Sangiovese este influențată într-o măsură foarte mare de climatul din regiunea de cultură. În Lombardia, strugurii se dezvoltă într-un climat mai degrabă răcoros, ceea ce se reflectă, printre altele, în struguri deosebit de lungi și uniformi și într-o greutate mai degrabă moderată a mustului. Atunci când este asigurată maturitatea fiziologică perfectă, strugurii pentru Fabio Contato Valtènesi Rosso sunt recoltați exclusiv manual, fără ajutorul unor mașini grosiere și mai puțin selective. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la presă. Aici acestea sunt sortate și atent împărțite. Urmează fermentarea în lemn de mici dimensiuni, la temperaturi controlate. Vinificarea este urmată de o maturare de câteva luni în barrique franțuzești.
Recomandări culinare pentru Fabio Contato Valtènesi Rosso din Cà Maiol
Bucurați-vă de acest vin roșu din Italia, cel mai bine temperat la 15-18°C, ca acompaniament la curry picant cu miel, curry de năut sau tigaie de cartofi cu somon.
- Mai multe produse de la Azienda Agricola Cà Maiol