- Dieser sortenreine Weißwein ergänzt vorzüglich Gerichte wie Rucola-Penne oder Thai-Gurkensalat
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen italienischen Weißwein besonders frisch und geradlinig
- Ein balancierter Weißwein, perfekt zur Party
Mai multe informații despre Pfefferer Vigneti delle Dolomiti IGT - Kellerei Schreckbichl
Vinul își ia numele de la strugurii Pfefferer, o specialitate obținută din strugurii Muscat aurii, care au fost întotdeauna atât de bine cunoscuți în Tirolul de Sud. Probabil din cauza aromei sale picante, care amintește de piper. Pfefferer este un vin ușor, cu prospețime și arome delicate de fructe de muscat. Pfefferer surprinde prin tinerețea sa elegantă și vioaie și prin caracterul său inconfundabil. Primul nas al Pfefferer dezvăluie note de pepene Gallia, ananas și floare de portocal. Părților fructate ale buchetului li se alătură ceaiul negru, vanilia și condimentele orientale.
Acest vin alb sec de la Kellerei Schreckbichl este ideal pentru iubitorii de vinuri care îl preferă proaspăt și fructat. Pfefferer a fost vinificat cu doar 6 grame de zahăr rezidual. În palat, acest vin alb ușor și aromat se caracterizează printr-o textură incredibil de densă. Are o aciditate plăcută, o aromă fină de nucșoară și este, de asemenea, vioi și piperat, ceea ce îi lipsește strugurilor clasici de muscat. Nu este prea copleșitor și totuși este un vin de caracter. Finalul acestui vin alb din regiunea viticolă Trentino-Alto Adige este captivant, cu un postgust bun. Finalul este, de asemenea, însoțit de note minerale provenite de la solurile dominate de gresie și calcar.
Vinificația vinăriei Schreckbichl Pfefferer
Baza pentru elegantul Pfefferer din Trentino-Alto Adige sunt strugurii din soiul de struguri Goldmuskateller. Strugurii cresc în condiții optime în Trentino-Alto Adige. Aici, vița de vie își înfige rădăcinile adânc în solurile de calcar și gresie. Strugurii pentru acest vin alb din Italia sunt recoltați exclusiv manual, la maturitate optimă. După recoltare, strugurii sunt transportați rapid la cramă. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. La finalul acestui proces, Pfefferer poate continua să se armonizeze pe drojdie fină timp de câteva luni.
Recomandări culinare pentru Kellerei Schreckbichl Pfefferer
Acest vin alb din Italia se savurează cel mai bine răcit, la 5 - 7°C. Este perfect ca aperitiv, dar se potrivește și cu mâncăruri de pește. Îl puteți savura ca vin de vară, la o petrecere sau cu prietenii.
Premiile pentru Pfefferer Goldmuskateller
Berebene: Premiul pentru plăcere pentru anul 2019
.
- Mai multe produse de la Kellerei Schreckbichl