Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Mai multe informații despre Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Procesul Marciliano Rosso Umbria de la Tenuta Marciliano din Umbria prezintă o culoare densă, roșu-violet, atunci când este rotit în pahar. Ținut la un unghi ușor, culoarea acestui vin maturat în butoaie poate fi văzută în tranziție spre roșu granat pe margini. Dacă îi dați puțin aer în paharul de vin prin rotirea acestuia, acest vin roșu dezvăluie o vâscozitate ridicată, care poate fi văzută în ferestrele bisericilor de la marginea paharului. Atunci când este turnat într-un pahar de vin roșu, acest vin roșu din Lumea Veche prezintă arome minunat de expresive de mure și coacăze negre, rotunjite de cuișoare provenite din procesul de învechire în butoaie.
Acest vin încântă prin gustul său elegant și sec. A fost îmbuteliat cu un nivel excepțional de scăzut de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate autentică, care se distinge clar de calitățile mai simple, astfel că acest italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru, în ciuda uscăciunii sale. O aromă excelentă nu necesită neapărat mult zahăr rezidual. Acest vin roșu mătăsos este corpolent și multifațetat în palat. Datorită acidității vitale a fructelor, Marciliano Rosso Umbria este minunat de proaspăt și plin de viață în palat. Finalul acestui vin roșu matur din regiunea viticolă Umbria, sau mai exact din Umbria IGT, este în cele din urmă încântător, cu un postgust remarcabil. Finalul este, de asemenea, însoțit de fațete minerale provenite de la solurile dominate de calcar.
Vinificația vinului Marciliano Rosso Umbria de la Tenuta Marciliano
Puternicul Marciliano Rosso Umbria din Italia este o cuvă vinificată din soiurile de struguri Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Strugurii cresc în condiții optime în Umbria. Aici, vița de vie își înfige rădăcinile adânc în solurile calcaroase. Marciliano Rosso Umbria este un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului, deoarece acest vin italian emană un farmec european extraordinar care subliniază în mod clar succesul vinurilor din Lumea Veche. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la cramă. Aici sunt selectați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în butoaie mici de stejar, la temperaturi controlate. După ce fermentația este finalizată, puternicul Marciliano Rosso Umbria este maturat în baricuri de stejar timp de încă 18 luni.
Asortare recomandată pentru Marciliano Rosso Umbria de la Tenuta Marciliano
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Este perfect ca acompaniament la tortilla de praz, boeuf bourguignon sau tigaie de cartofi cu somon.