Timp de livrare aprox. 12-14 zile lucrătoare
!
ambalaje!
Transport maritim!
Pian delle Vigne Rosso di Montalcino este un vin roșu de primă clasă. Prezintă o culoare rubiniu-roșu minunat de densă. Dacă rotiți paharul, acest vin roșu dezvăluie o densitate și o plinătate ridicată, care poate fi observată în ferestrele puternice ale bisericii de la marginea paharului. Buchetul acestui vin roșu din Toscana captivează cu arome de mure, prune, cireșe negre și coacăze negre. Dacă urmărim aroma mai departe, se adaugă scorțișoară, vanilie și condimente de turtă dulce.
Acest vin italian încântă cu gustul său elegant și sec. A fost îmbuteliat cu foarte puțin zahăr rezidual. Așa cum este firesc să vă așteptați de la un vin din segmentul vinurilor de top, acest vin italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru, în ciuda uscăciunii sale. Gustul nu are neapărat nevoie de zahăr rezidual. Pe limbă, acest vin roșu puternic este caracterizat de o textură incredibil de densă, mătăsoasă și fondantă. Finalul acestui vin roșu tineresc din regiunea viticolă Toscana, mai exact din Rosso di Montalcino DOC, este în cele din urmă convingător, cu o reverberație considerabilă. Finalul este, de asemenea, însoțit de note minerale ale solurilor dominate de calcar și marnă.
Vinificarea vinului Pian delle Vigne Rosso di Montalcino
Acest vin roșu puternic din Italia este obținut din soiul de struguri Sangiovese. În Toscana, viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri de calcar, argilă și marnă. Fără îndoială, Rosso di Montalcino este, de asemenea, determinat de climă și de stilul viticol Rosso di Montalcino DOC. Acest vin italian poate fi descris ca un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului și este extraordinar de impresionant. Maturarea strugurilor pentru acest vin de la Sangiovese este influențată într-o măsură incontestabilă de climatul din regiunea de creștere. În Toscana, strugurii prosperă într-un climat cald, ceea ce se reflectă, printre altele, în struguri deosebit de bine coapte și într-o greutate destul de mare a mustului. Strugurii pentru acest vin roșu din Italia sunt culeși exclusiv manual, atunci când sunt perfect coapte. După recoltare, strugurii ajung la cramă cât mai repede posibil. Aici acestea sunt selectate și atent fragmentate. Urmează fermentarea în lemn mare, la temperaturi controlate. La sfârșitul fermentației, Rosso di Montalcino este învechit timp de 12 luni în butoaie de stejar.
Recomandări culinare pentru Rosso di Montalcino de la Pian delle Vigne
Experimentați acest vin roșu din Italia, cel mai bine temperat la 15-18°C, ca vin de însoțire pentru curry picant cu miel, pui cu lămâie și ardei iute cu bulgur sau ossobuco.
- Mai multe produse de la Tenuta Pian delle Vigne (Antinori)