Mai multe informații despre Secondine Barbaresco DOCG - Prunotto
Secundul Secondine Barbaresco, învechit în butoaie, din regiunea viticolă Piemont, se dezvăluie în pahar cu o culoare roșu rubiniu dens. Dacă înclinați ușor paharul, puteți observa o tranziție a culorii vinului spre roșu granat la marginile acestui vin învechit în butoaie. Atunci când paharul de vin este rotit, acest vin roșu dezvăluie un nivel ridicat de densitate și plinătate, care poate fi văzut în vitraliile puternice de pe marginea paharului. În pahar, acest vin roșu de Prunotto dezvăluie arome de trandafiri și zmeură, completate de piper, lemn dulce și tutun. Prunotto Secondine Barbaresco impresionează prin gustul său elegant și sec. A fost îmbuteliat cu doar 1 gram de zahăr rezidual. Acesta este un vin de calitate autentică, care se distinge clar de calitățile mai simple și astfel, în ciuda uscăciunii sale, acest vin italian încântă în mod natural cu cel mai bun echilibru. Aroma nu are neapărat nevoie de mult zahăr rezidual. În palat, acest vin roșu puternic se caracterizează printr-o textură incredibil de catifelată. Secondine Barbaresco se dezvăluie fantastic de proaspăt și plin de viață în palat, datorită acidității concise a fructelor sale. Finalul acestui vin roșu matur din regiunea viticolă Piemont este o încântare cu un postgust remarcabil.
Vinificația Secondine Barbaresco de la Prunotto
Puternicul Secondine Barbaresco din Italia este un vin monovarietal obținut din soiul de struguri Nebbiolo. Secondine Barbaresco este un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului, deoarece acest vin italian emană un farmec european extraordinar care subliniază în mod clar succesul vinurilor din Lumea Veche. După ce sunt culeși manual, strugurii sunt imediat duși la cramă. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în butoaie mici de stejar, la temperaturi controlate. Vinificarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Recomandare de asociere a vinurilor pentru Prunotto Secondine Barbaresco
Acest vin roșu italian se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Se potrivește perfect cu rulade de varză, ficat de vițel fript cu mere, ceapă și sos de oțet balsamic sau supă de praz.