Mai multe informații despre Enrico VI Barolo DOCG - Cordero di Montezemolo
Barolo Enrico VI Barolo de producție ecologică de la stiloul lui Cordero di Montezemolo strălucește în pahar cu o culoare roșu rubiniu dens. Atunci când paharul este rotit, acest vin roșu dezvăluie o vâscozitate ridicată, care este evidentă în vitraliile transparente de la marginea paharului. Nasul acestui vin roșu din Piemont încântă cu note de prune, vișine și mure. Dacă explorăm mai departe aromele, se adaugă scorțișoara, lemnul dulce și eucaliptul.
În palat, Enrico VI Barolo din Cordero di Montezemolo începe plăcut de sec, corpolent și aromat. Acest vin roșu catifelat este corpolent și multistratificat în palat. Pe final, acest vin roșu tineresc din regiunea viticolă Piemonte impresionează în cele din urmă prin lungimea sa considerabilă. Există din nou note de vișine și prune.
Vinificația vinului Cordero di Montezemolo Enrico VI Barolo
Acest vin roșu se concentrează în mod clar pe un singur soi de struguri, și anume Nebbiolo. Pentru acest vin monovarietal excepțional de puternic de la Cordero di Montezemolo au fost recoltați doar struguri impecabili. Nu există nicio îndoială că Enrico VI Barolo este, de asemenea, caracterizat de climă și de stilul de viticultură Barolo DOCG. Acest vin italian poate fi descris ca un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului și este excepțional de impresionant. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la cramă. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în butoaie mari de stejar, la temperaturi controlate. Fermentarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă extras. Învechirea în butoaie de lemn este urmată de o lungă perioadă de maturare în sticlă, ceea ce face ca acest vin roșu să fie și mai complex.
Sugestii pentru Cordero di Montezemolo Enrico VI Barolo
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 - 18°C. Se potrivește perfect cu spanac gratinat cu migdale, cușcuș de legume cu chifteluțe de vită sau paste cu găluște de cârnați
.- Mai multe produse de la Cordero di Montezemolo