!
ambalaje!
Transport maritim!
Perdera Monica di Sardegna DOC de la Argiolas este un vin roșu din Sardinia popular și ușor de savurat. Se prezintă în pahar de un roșu rubiniu intens, la nas se desprind arome fructate moi de fructe roșii, prune și cireșe, note florale și condimentate, în fundal nuanțe de vanilie. În palat este sec, moale și fructat, cu ceva dulceață reziduală pe final, tipic pentru soiul de struguri Monica, cu puțin tanin și aciditate vie, plăcut fructat și proaspăt pe final.
Vinificarea vinului Perdera Monica di Sardegna din Argiolas
Perdera este termenul din Sardinia pentru "loc pietros". Pentru acest vin roșu din Sardinia, foarte răspândit pe întreaga insulă, crama Argiolas vinifică cel puțin 90% Monica, restul de maximum 10% fiind împărțit între Carignano și Bovale Sardo. Soiul de struguri Monica este cultivat în mod tradițional în sistemul Alberello, sub formă de pomi mici. După recoltarea manuală, strugurii sunt fermentați la o temperatură controlată de 27-28°C pentru o perioadă de 8 până la 10 zile. Pentru a păstra caracteristicile varietale ale soiului Monica, un soi de struguri indigeni cultivat exclusiv în Sardinia, vinul este învechit timp de un an, dintre care 6-8 luni în butoaie neutre de stejar francez și 4 luni în cisterne de beton , urmate de 2-3 luni în sticlă.
Recomandări culinare pentru Perdera Monica di Sardegna de la Argiolas
Ușor accesibil și necomplicat, acesta este un vin roșu pentru toată ziua, care este pe bună dreptate popular în Sardinia. Se potrivește perfect cu tot ceea ce poate fi gătit la grătar, ton, somon cu ierburi, pește spadă cu roșii și șofran, carne albă și miel. Ușor răcit, Perdera subliniază încântător un purceluș de lapte la grătar în aer liber, așa cum se obișnuiește la multe festivaluri din Sardinia.
Premii pentru Perdera Monica di Sardegna de la Argiolas
- Duemilavini: 3 struguri pentru 2015
- Veronelli: 89 de puncte pentru 2015
- Vinibuoni d'Italia: 3 stele pentru 2015
- Mai multe produse de la Argiolas