!
ambalaje!
Transport maritim!
Din regiunea viticolă italiană DOCG Barolo din Piemont provine Barolo Fossati de Borgogno - un vin roșu pur din punct de vedere varietal, foarte elegant și de primă clasă.
În pahar, acest vin strălucește într-un roșu purpuriu bogat, cu reflexe violete subtile. Nasul se bucură de un buchet fructat-picant care dezvăluie arome de fructe roșii (zmeură, coacăze roșii și cireșe), note florale și note picante de lemn dulce cu o notă minerală. Palatul acestui vin roșu italian reflectă, de asemenea, aromele din nas. Corpul este minunat de corpolent, cu o structură puternică ce înglobează textura densă și catifelată. Nuanțele minerale însoțesc până în finalul plăcut de lung.
Vinificarea vinului Borgogno Fossati Barolo
Strugurii pentru acest vin roșu cresc în podgoria unică Fossati din zona viticolă DOCG Barolo. La o altitudine cuprinsă între 50 și 290 de metri deasupra nivelului mării, terenul de 3,2 hectare are o expunere sud-estică. Solurile sunt bogate în marne calcaroase și argiloase, cu o ușoară componentă nisipoasă.
Mustul este mai întâi fermentat spontan de către drojdii indigene timp de 12 zile în cuve de beton. Aceasta este urmată de o macerare pentru un total de 40 de zile la o temperatură constantă de 29 de grade Celsius. După încheierea perioadei de macerare, începe fermentația malolactică: un total de 15 zile la o temperatură de 22 grade Celsius.
După încheierea procesului de fermentație, acest vin roșu este învechit timp de 4 ani în butoaie mari din lemn de stejar de Slavonia (volum de 4500 de litri). În cele din urmă, acest vin se rotunjește armonios în sticlă timp de încă 6 luni.
Recomandări culinare pentru Fossati Barolo Borgogno
Acest vin roșu sec din Italia este un companion culinar remarcabil pentru friptura de vită în sos întunecat și garnituri consistente, friptură de miel la cuptor sau brânzeturi picante.
- Mai multe produse de la Giacomo Borgogno & Figli